Szeretem a tojásos tésztát , a krumplis tésztákat is/nudli, gombóc, derelye / akkor ez is csak finom lehet:
Hozzávalók :tésztához: krumpli, liszt, tojás, őrölt bors, sertészsír, só, + kevés zsiradék , kis darab vöröshagyma és még 2 db tojás.
🌸
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem és áttörtem hagytam hűlni. Fakanálnyi zsírt megforrósítottam amiben kis darabka apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem. A már kihűlt krumplihoz tettem kevés sót, őrölt borsot , 1 darab tojást és annyi lisztet amivel összegyúrtam a tésztát és feldarabolva megformázva a nudlit forrásban lévő vízben megfőztem. Leszűrtem átöblítettem és a hagymás zsírra tettem. Tűzhelyre tettem az edényt amiben a tészta volt 2 db tojást kicsit felvertem és ráöntöttem ezután alacsony hőfokon készre sütöttem közben átforgattam.😋
Jó étvágyat kívánok!
5 megjegyzés:
Finom ebéded volt! 😋
Nagyon guszta, váljék egészségedre! Szeretem a nudlit, de így tojásosan elkészítve még nem is hallottam róla.
Katalin köszi!
Gizi köszönöm, tojásosan én is most ettem először de finom volt!
Vannak véletlenek...A múlt héten ettem efféle krumplis nudlit, azzal a különbséggel, hogy én jó rendesen megszórtam sajttal, pár percre betettem még a mikróba (hogy a sajt ráolvadjon) Mennyei volt !!!
aranyos fodorka sajttal megszórva is finom lehetett!
Megjegyzés küldése