Szeretem az egyszerű tésztás ételeket . Az elmúlt években téli napokra tettem el ehhez hasonló szószokat ami friss paradicsomból készül . Ez most paradicsompürével és csak annyit készítettem belőle amit gondoltam 1-2 napra elég lesz a tésztához😊
Hozzávalók a szószhoz: 2-3 evőkanál olaj, 1 kisebb darab vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fűszerek ízlés szerinti mennyiségben: őrölt bors, só, cukor, oregánó, bazsalikom, babérlevél, zeller-zöldje, csípős paprika, paradicsompüré/amit most használtam 80 g/.
🍅
Elkészítése: Megforrósított olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát hozzátettem a fokhagymát. Ráöntöttem a paradicsompürét és a fűszereket hozzátéve kevés vízzel felöntöttem és készre főztem. A kifőzött tésztát a szószba szedtem ki majd összekevertem és tálalásnál reszelt sajttal szórtam meg. Nagyon finom volt!
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett. Egészségedre! :)
Nagyon guszta, fincsi lehetett, mi is nagyon szeretjük!
Ehhez hasonló mártást én is készítek, és teszek el télre is belőle. Én néha sült húshoz is használom...
Az egyik kedvenc ételem sok sajttal...<3 Olyan ügyes vagy, hogy magad készítetted a szószt!
Évi finom volt köszönöm.
Katalin köszi.
aranyos fodorka sült húshoz is finom lehet.
teller-cake gondolom húst is tesztek hozzá, én csak így szósszal is nagyon szeretem, köszönöm.
Én is magam készítem a mártást, télire is. Takarékos és finom megoldás.
Ani ahogy mondod !
Megjegyzés küldése