Pár évvel ezelőtt készítettem egy blogjátékra a "zöldbabos rizst" most ennek a húsmentes változatát készítettem el😉
Hozzávalók: /pontos mennyiséget nem írok / nekem most sárga hüvelyű bab volt, fűszerek: só, őrölt bors, őrölt rozmaring, zsír vagy olaj, rizs, vöröshagyma, fokhagyma, kevés reszelt sajt.
🌻
Elkészítése: Megtisztított feldarabolt babot enyhén sós vízben kicsit előfőztem . Zsírban megdinszteltem a felkockázott vöröshagymát fokhagymát fűszerekkel ízesítettem ezután rátettem a babot kevés vizet öntöttem rá és összeforraltam. Külön elkészítettem a rizst amit először pirítani szoktam majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel mint a rizs mennyisége ételízesítővel ízesítem és mikor már forr akkor lekapcsolom a gázt alatta és fedővel letakarva hagyom puhulni. A kész rizst összekevertem a babbal , tálalásnál reszelt sajttal szórtam meg😋
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Finom lehetett! Jók ezek a zöldséges fogások, hisz hem kell mindig húst enni 😊.
Nem lehet ez rossz, esetleg ha hússal nem is, de egy felkockázott kemény-tojással lehetne még javítani rajta.
Katalin köszi, finom volt gyakran előnyben részesítem a hús nélküli tésztás vagy egyéb ételeket!
aranyos fodorka nekem ízlett így is, de gondolom a tojással is finom lehet.
A babban sok fehérje van. Jó ez így egy húsmentes napra.
Ani köszönöm nekem ez most nagyon megfelelt!
Megjegyzés küldése