2023. szeptember 29., péntek

Kelt szilvás lepény " Itt van az ősz...játék!

Ani blogjátékára szeretnék  ezzel a régebben  már bejegyzett  süteményemmel is  jelentkezni 


Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 6 dkg. porcukor, 15 dkg. margarin, 2,5 dkg. élesztő, 3 db tojás sárgája, 2,5 dl langyos tej, 1 cs. vaníliacukor, 1/2 citrom reszelt héja, 1 csapott mk. só. A tészta tetejére: 70 dkg. magozott szilva, 12 dkg. porcukor, 2 mk. őrölt fahéj. 

🍂
Elkészítése:  Az élesztőt kevés langyos tejben 1 mk. cukorral felfuttattam, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrtam belőle. 1 órát pihentettem majd kinyújtottam  enyhén lisztezett deszkán , margarinnal kikent tepsibe pakoltam  és az előzőleg megmosott kimagozott  porcukorral és fahéjjal megszórt szilvával beraktam a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. 😋

Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

A citromhéj kivételével pontosan ez az én receptem is.

teller-cake írta...

Nagy kedvencemet sütötted meg, de szívesen fogadnék egy szeletet... :-)

Katalin írta...

Ez is egy finom őszi édesség, nagyon jó ötlet a szilva és a fahéj párosítása 😋

Fáni írta...



Nagyon gusztusos.
Én valamelyik nap almás pitét csináltam, cukor helyett gyümölcscukorral. Mindig bizonytalan vagyok, ha ezzel édesítek. Az 5 éves unokám közölte: Mami ne haragudj, de most nem ízlett a süti.
Csinálnom kell még egy adagot.

Éva írta...

aranyos fodorka akkor csak kicsit tér el ettől és ismered mennyire finom.
teller-cake örülök hogy szereted most én is elfogadnék belőle már régen sütöttem ilyet.
Katalin köszönöm.
Fáni köszi. Az unokád tudja mi a jó, mert az édesítővel készült nekem sem ízlik annyira akkor inkább kevesebb cukorral készítsed ha lehet!

undercover írta...

Imádom! Nagyon finom lehetett!

Éva írta...

undercover köszönöm.