Ani blogjátékára szeretnék ezzel a régebben már bejegyzett süteményemmel is jelentkezni
Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 6 dkg. porcukor, 15 dkg. margarin, 2,5 dkg. élesztő, 3 db tojás sárgája, 2,5 dl langyos tej, 1 cs. vaníliacukor, 1/2 citrom reszelt héja, 1 csapott mk. só. A tészta tetejére: 70 dkg. magozott szilva, 12 dkg. porcukor, 2 mk. őrölt fahéj.
🍂
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben 1 mk. cukorral felfuttattam, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrtam belőle. 1 órát pihentettem majd kinyújtottam enyhén lisztezett deszkán , margarinnal kikent tepsibe pakoltam és az előzőleg megmosott kimagozott porcukorral és fahéjjal megszórt szilvával beraktam a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. 😋Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
A citromhéj kivételével pontosan ez az én receptem is.
Nagy kedvencemet sütötted meg, de szívesen fogadnék egy szeletet... :-)
Ez is egy finom őszi édesség, nagyon jó ötlet a szilva és a fahéj párosítása 😋
Nagyon gusztusos.
Én valamelyik nap almás pitét csináltam, cukor helyett gyümölcscukorral. Mindig bizonytalan vagyok, ha ezzel édesítek. Az 5 éves unokám közölte: Mami ne haragudj, de most nem ízlett a süti.
Csinálnom kell még egy adagot.
aranyos fodorka akkor csak kicsit tér el ettől és ismered mennyire finom.
teller-cake örülök hogy szereted most én is elfogadnék belőle már régen sütöttem ilyet.
Katalin köszönöm.
Fáni köszi. Az unokád tudja mi a jó, mert az édesítővel készült nekem sem ízlik annyira akkor inkább kevesebb cukorral készítsed ha lehet!
Imádom! Nagyon finom lehetett!
undercover köszönöm.
Megjegyzés küldése