Az itt talált recept alapján fél adagból készítettem egészen kis kiegészítéssel😊
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 12,5 kg margarin, 7 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor és annyi tejföl amivel összeáll a tészta / ez nálam kb. 1 dl volt/, + tészta kenéséhez 1 tojássárgája , mázhoz 1 evőkanál só+1,5 evőkanál liszt+ 1 evőkanál víz.
🍂
Elkészítése: Liszthez tettem a sót, sütőport, reszelt sajtot összekevertem a margarinnal összemorzsoltam. Végül a tejföllel sima tésztának összegyúrtam amit fóliába tettem és hűtőbe 30' pihent. Ezután ujjnyi vastagra kinyújtottam majd csíkokra vágtam és egyenként ezeket a csíkokat megsodortam és perec formára alakítottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egymástól távolabb megkentem a tojássárgájával és előmelegített sütőbe 180 C fokon 20' sütöttem. Az idő lejárta előtt kb. 5'-el kivettem a tepsit és a megkevert mázzal bekentem a pereceket és ismét visszatettem készre sülni.
(Azért ezt a mázas megoldást választottam mivel nagy szemű só nem volt itthon!)
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Nagyon szép perecek lettek, így sós mázzal az igazi 😋. Finomak lehettek!
A címében gondolom sós perecet akartál írni... 😊
Köszönöm Katalin , finom volt. Köszi hogy szóltál korrigáltam😊
Nálam a sós sütik közül a stangli a kedvenc - de már rég sütöttem. Egy személyre mindent nehéz....
aranyos fodorka a stanglit én is szeretem, kis adagból sütök én is annak is a fele későbbi elfogyasztásra hűtőbe vár. Vagy én apránként vagy a gyerekek biztos megesszük.
Nagyon finom perecet sütöttél. Gyerekként főleg a mázat szerettem először leenni, olyan jó sós volt. :)
Gizi köszönöm. Nekem is vannak ilyen élményeim letördeltem én is először a mázat.
Megjegyzés küldése