Hús mentes ételre vágytam ennél jobbat nem is választhattam volna😊
Hozzávalók: / most is mint általában ez egy kis adag/ kb. 30 dkg krumpli, 1,5 ek. liszt, só, zsír, mártáshoz: zsír, liszt, paradicsompüré vagy paradicsomlé, só, cukor
🍅
Elkészítése: Először a mártást készítettem el. Fakanálnyi zsírt forrósítottam majd beletettem 2 evőkanál lisztet megpirítottam ezután felöntöttem kevés vízzel ebbe tettem a paradicsompürét sót és még öntöttem hozzá vizet. Kicsit főztem ezután tettem bele kevés cukrot és készre főztem. A folyadék mennyisége kb. 1,5 dl volt. A krumplit megpucoltam feldaraboltam és sós vízben puhára főztem. A krumpliról leöntöttem a vizet összetörtem ezután tettem hozzá a lisztet amivel jól kikevertem. Kisebb tepsit vastagon kikentem zsírral és egy kis edénybe megolvasztottam 2 evőkanál zsírt is. Egy evőkanalat olvasztott zsírba mártottam és ezzel vettem a krumplis masszából majd a zsíros tepsibe raktam a végén az olvasztott zsírt ami megmaradt a krumplis massza tetejére kanalaztam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 30' sütöttem. Tányéromba rakva a dödöllék / meg én is / finom mártást kaptunk 😋
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Finom ebéded volt! Mind a kettőt szeretem, de csak külön-külön ettem még mindkettőt. Együtt is nagyon jó lehetett!
Nagyon finomat főztél és elhiszem hogy a hús nem hiányzott. Nagyon szeretem a paradicsommártást, de sajnos mindig ég tőle a gyomrom.
Én a te dödöllédet gánicaként ismerem, mi így hívtuk és gyerekkoromban sokszor főzött ilyent nagymamám...szeretem is, az én változatom tejfölös - paradicsommal sosem ettük, de nem lehet az rossz úgy se.
Köszi Kati valóban finom volt.
Gizi egyre gyakrabban hagyom ki a húst mostanában nem kívánom annyira. Köszi finom volt nálam is néha előfordul hogy ég a gyomrom sokszor még az édes süteménytől is.
aranyos fodorka tejföllel már én is ettem az is finom volt, ez a változat is ízlett.
Nagyon finom ebédet készítettél. Én sem tudtam, hogy ilyen mártás is jó hozzá. Mindig tanul az ember.
Ani köszi finom volt. Eddig még én sem készítettem ezzel a mártással de nagyon jó volt.
Megjegyzés küldése