Ebben a hideg időben jó volt bekapcsolni a sütőt és ezt a régebben már kipróbált és azóta már többször sütött kalácsot megsütni / kis adagban /azt írom le:
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 1,5 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 2,5 dkg olvasztott margarin, csipet só, tepsi kenéséhez olaj, tészta kenéséhez kevés cukros tej.
🌸
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán a tésztát kétfelé vettem egyenként megsodortam és a két rudat összetekertem. Olajjal kikent formára tettem és lekentem a cukros tejjel. Előmelegített sütőbe tettem ahol 180 C fokon 30' sütöttem , a sütőbe a tepsi alatti részre edénybe vizet tettem.
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
De jó ötlet ! Régen sütöttem kalácsot, bár karácsonyra kaptam a húgomtól egy adagot a másnap reggeli kakaóhoz, de tényleg érdemes lenne egy kis adagot készíteni.Olyan nehéz ez az "egy...személyre-sütés"....
aranyos fodorka egy ilyen kis adagot ha sütnél pár napig biztos lenne reggelidhez való. Akár ezt is lefagyaszthatod, nekem is ennek a fele a mélyhűtőben pihen.
Finom lehetett a kalácsod! Nálunk is rég volt, pedig milyen jó reggelire, egy bögre kakaóval, esetleg vajjal, lekvárral, mézzel... 😋.
Nagyon finom kalácsot sütöttél.... húúú, de régen sütöttem, és most meg is kívántam.
Katalin köszi, már én is régen sütöttem ezért ideje volt !
Rajani Rehana köszönöm.
Gizi köszönöm, akkor most itt van az ideje!
Megjegyzés küldése