Kis adag amit készítettem azt írom le: finom laktató !
Hozzávalók 40 dkg krumpli , kevés zsír, tej, 2 dkg margarin, 6 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, só, a recept snidlinget írt/ amit én apróra vágott lila hagymával helyettesítettem.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam és felkarikáztam. Kis jénai edényt zsírral kikentem majd a fokhagymát lereszeltem és a tál aljába tettem , ezután beleraktam a krumplit. A tejet ízesítettem sóval és ráöntöttem a krumplira / annyi tejre van szükség amennyi ellepi a krumplit/ . Rászórtam az apróra fölvágott hagymát a krumplival összeforgattam és végül sajtot szórtam rá amire a margarin darabkákat tettem . Előmelegített sütőben 200 C fokon addig sütöttem még a folyadék elpárolgott és a teteje megpirult .😋
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Finom egytál étel, hisz nem kell mindig kaviár, akarom mondani hús. 😋
Ilyent még nem csináltam, de mert a sajtot jobban szeretem, mint a húst, ki fogom próbálni.
Finomnak tűnik :)
Nagyon finom, és még a hús sem hiányzott belőle. Hasonlót én is szoktam csinálni, csak ha van itthon főzőtejszín, akkor azzal öntöm fel.
Katalin köszi, én elvagyok sokáig hús nélkül nagyon ízlett ez a változat is!
Rajani Rehana köszönöm!
Fáni köszönöm az volt!
Gizi köszönöm , nekem egyáltalán nem hiányzott a hús. Gondolom hogy a főzőtejszín még adott egy kis pluszt hozzá, bár én azt nem használok.
Jól látom, hogy nyersen tetted bele a krumplit? Én ilyet csak újkrumplival szoktam, de örülök, hogy így is működik.
Ani igen nyersen tettem bele, én eddig ilyet nem készítettem de gondolom újkrumplival is finom lehet bár akkor szerintem talán tej nem is kell hozzá?
Megjegyzés küldése