Régebben kakaós csigát készítettem ezzel a tésztával ami nagyon ízlett. Most elkészítettem ezt a túrós változatát is ./ Tésztája tojás nélkül készül!/
Hozzávalók: tészta: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 2 evőkanál cukor, csipet só, + 12,5 dkg margarin, és 5 dkg liszt. Töltelék: 12,5 dkg túró, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliacukor, citrom reszelt héja, mazsola, 1 teáskanál búzadara, 1 db tojás, mivel kevés volt a túró ezért én most 1 db krumplit puhára főzve és áttörve tettem a töltelékbe szaporításként.
🌺
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kiskanál lisztet hozzátéve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a cukrot , sót , megkelt élesztőt és a tejjel bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. A margarint és a lisztet összegyúrtam megformáztam téglalapra betettem a hűtőbe. Mikor megkelt a tészta kinyújtottam négyszögletesre közepébe tettem a margarinos darabot és négy oldalról beborítottam ezután fóliába téve hűtőbe tettem 1/2 órára. Letelt idő után kinyújtottam a tésztát és négy oldalról ismét össze hajtottam majd ismét hidegre tettem 1/2 órára. Mikor kivettem a hűtőből kinyújtottam és feldaraboltam és az előzőleg kikevert töltelékkel töltöttem meg majd összecsíptem a tészta négy csücskét kicsit megcsavartam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.😋
- Ez a sütés most nem éppen olyanra sikeredett mint amilyenre elképzeltem 😊 kicsit szétnyíltak de az íze nagyon finom volt!
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Nagyon szép, és finom batyut sütöttél, váljék egészségedre. Szerintem még jól is áll nekik hogy kicsit szétnyíltak.... én szívesen bevállaltam volna egy, akár két batyut is.
Nagyon szépek lettek, nem baj hogy kicsit szétnyíltak, így látszik rajtuk, hogy jól megkeltek. A krumplival való szaporítás jó megoldás, én is alkalmaztam már.
Ügyes vagy. Ez tulajdonképpen egy leveles tészta-féle. Én nem vagyok ilyen türelmes, hogy hajtogassam őket. A pogácsákat se szoktam, pedig úgy az igaziak. Nagyon finom lehetett, jól ízesítetted. Nem baj, hogy kinyílt, az z a lényeg!
Sokszor nem az a fontos, hogy szemnek-tetsző legyen valami...Így is finom lehetett, elfogadtam volna belőle egy kis kóstolót :-)
Kedves Gizi köszönöm, szívesen megkínáltalak volna.
Katalin köszi, a krumpli akár tésztába teszem akár töltelékbe nagyon finom tud lenni.
Ani köszönöm, nem gyakran készítek én sem ilyet pedig megéri mert nagyon jó a tésztája.
aranyos fodorka erre az igazságra már többször rájöttem mégis csalódás mikor nem úgy sikerül valami. Szívesen megkínáltalak volna csak ne lennél olyan távol😉
Megjegyzés küldése