Tészta kedvelő vagyok, gyakran készítek paradicsomszószos tésztát aminek receptjét még régebben egy újságban találtam. Ezt a szószt igyekszem a téli napokra is beraktározni. Most egészen véletlenül találtam egy régi receptkönyvemben erre a változatra bár ott metélttel volt de elkészítettem és nagyon finom.
Hozzávalók: Azt a mennyiséget írom le amiből az én adagom készült: 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma , 2-3 evőkanál olaj, 3 db nagyobb paradicsom, 1 db leveskocka/nekem zöldséges volt/, fűszerek: só, 1 mokkáskanál őrölt bazsalikom, őrölt bors, csipet cukor, és kevés csípős paprika, bármilyen tészta./Viszonyításként írom ide: kb. 3x ennyi mennyiséghez volt elég a szósz!/
🍴
Elkészítése: Forró olajon megdinszteltem a megpucolt és apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. A paradicsomot megmostam és feldaraboltam azt is apróra és a hagymához tettem felöntöttem 2 dl vízzel és hozzátettem a fűszereket a leveskockával együtt . Addig főztem még a paradicsom puhára főtt ekkor tésztaszűrőn átnyomkodtam . Az öntetbe tettem a közben kifőzött tésztát és összekevertem😋
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett, az ilyen paradicsomos szószokat mi is nagyon szeretjük, Apukám és én is minden évben teszünk el hasonlóakat. Ilyen melegben jól eshetett ez a tészta, és gondolom a hús nem is hiányzott belőle.
A bazsalikom a kedvenc fűszerem, egész nyáron van egy cserépben az erkélyünkön. Mindig hagyok magot, és azt vetem el a következő évben.
Nagyon finom tésztát készítettél, váljék egészségedre! Én is nagyon szeretem a tésztát.... most tönkölyliszttel gyúrom.
Köszönöm finom volt, nekem a hús egyáltalán nem hiányzik. A bazsalikomot szeretem volt mikor cserépben én is nevelgettem de valahogy mindig tönkrement , bár nekem bolti volt. Friss bazsalikom nagyon finom de a szárított változatát is szeretem.
Nagyon szépen köszönöm!
Jó ötlet. Elmentettem a receptedet.Köszönöm.
Örülök hogy tetszik, sok sikert és váljon egészségedre.
Megjegyzés küldése