2024. október 15., kedd

Fahéjas keksz / tej és tojás nélkül

Régen sütöttem  kekszet pedig jó mikor van a dobozban ha éppen valami édességre vágyom.


 Hozzávalók: 15 dkg margarin, 12 dkg barna cukor / nálam vegyes volt kristálycukorral, 20 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja.
🍪
Elkészítése: A hozzávalókat tálba pakoltam és összemorzsoltam majd gyúrtam sima tésztának. ( A tészta eléggé nehezen áll össze de végül sikerül. ) Diónyi darabokat téptem  gömbölygettem  tenyerem közt lenyomtam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. A tészta tetejét  villával lenyomtam . Előmelegített sütőben 200 C fokon 15 '  alatt  készre sült.😋 / Ebből  a mennyiségből: 25 db lett /
forrás: innen
Kellemes falatozást kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet a kekszed a fahéjas ízesítéssel, ami már az őszt és a telet idézi 😃.

Éva írta...

Köszi Kati finom én nagyon szeretem a fahéjast, bár a citromos, kókuszos, csokis is hamar elfogy. Azért van mikor a megsütött kekszből is teszek félre gondolva az unokákra.

aranyos fodorka írta...

És ha egyszer darát dióval próbálnád ki? Nem lenne az rossz !

Éva írta...

Mari szívesen kipróbálnám de a dió egy kicsit drága, szerintem azzal is finom lehet.

Gizi írta...

Egyszerű és nagyon finom keksz, meg kell hogy süssem. Mari ötletét is felhasználom és teszek majd hozzá darált diót is. (saját dió, így nem kell drága pénzért megvenni)

Éva írta...

Köszi Éva örülök hogy tetszik. Szerintem kevés diót tegyél hozzá mert így is nehezen állt össze, szerencsés hogy van saját diótok sokat jelent.