2011. november 10., csütörtök

Székelykáposzta


 Hozzávalók: 1/2 kg. sertéshús/comb vagy lapocka/,1 db vöröshagyma,1cikk fokhagyma,fél-fél db paradicsom,paprika, pirospaprika, só, bors, zsír, 60 dkg. savanyú káposzta,1 kisdoboz  tejföl.
Elkészítése:  A sertéshúst apró kockára vágom. A zsírban megdinsztelem a kockára vágott hagymát, beleteszem  a feldarabolt paradicsomot, paprikát, kicsit dinsztelődik.Ezután  megszórom  pirospaprikával, borssal  és  bele teszem a sertéshúst megsózom  felöntöm  kevés vízzel .  Mikor már egy kicsit főtt akkor teszem bele a savanyú káposztát / amit előtte én átszoktam kicsit mosni/ és ezután  együtt főzöm. Mikor már jó puha a hús és a káposzta is  megfelelő   beleteszem a tejfölt  és készre főzöm.
                                   Jó étvágyat!                                            

12 megjegyzés:

Gerdi írta...

Naaagyon szeretem a székelykáposztát, de én inkább télen készítem. Nem mintha most máris nem enném meg:-)

Mrita írta...

Imádom a székelykáposztát, nagyon guszta lett. Jó, hogy újra itt vagy.

Viki írta...

Imádjuk a székelykáposztát, épp ma tervezgettük, hogy a közeljövőben asztalra kerül.

trollanyu írta...

Szeretem nagyon, jót főztél megint:) Már hiányoltalak, azt hittem talán beteg vagy. De hál istennek újra itt vagy:)

Okki írta...

Egyik nagy kedvencem :)

Hobbychef írta...

Én is szeretem a Székely káposztát.

Éva írta...

Gerdi: Én úgy vagyok vele hogy teljesen mindegy számomra hogy tél vagy nyár, ha megkívánom akkor megfőzöm. Az igaz hogy nem egy laza étel?
Mrita: Neked is új fotód van? Nagyon jó! Köszi !
Viki: Örülök hogy kedvencetek ez az étel!
trollanyu:Köszi! Tudod írtam hogy jött a lányom a kis unokával hétvégén tegnap mentek haza délután.Sajnos a kicsi belázasodott!
Okki, Hobbychef: Örülök hogy a székelykáposztát szeretők táborába tartoztok!

Anazar írta...

Uh, nagy szerelem nekem a székelykáposzta!!

Éva írta...

Anazar: Te is akkor a székelykáposztát kedvelők klubjába tartozól!:-)

Emoke írta...

én is imádom! pont tegnap ettünk mi is!! :) /bence házilag szokott savanyítani káposztát és abból szoktuk készíteni/ :)

Éva írta...

Bence/Emoke: A házilag savanyított káposztával még finomabb lehet!

Bianka írta...

Nagy-nagy kedvencem