Hozzávalók: 1/2 kg. sertéshús/comb vagy lapocka/,1 db vöröshagyma,1cikk fokhagyma,fél-fél db paradicsom,paprika, pirospaprika, só, bors, zsír, 60 dkg. savanyú káposzta,1 kisdoboz tejföl.
Elkészítése: A sertéshúst apró kockára vágom. A zsírban megdinsztelem a kockára vágott hagymát, beleteszem a feldarabolt paradicsomot, paprikát, kicsit dinsztelődik.Ezután megszórom pirospaprikával, borssal és bele teszem a sertéshúst megsózom felöntöm kevés vízzel . Mikor már egy kicsit főtt akkor teszem bele a savanyú káposztát / amit előtte én átszoktam kicsit mosni/ és ezután együtt főzöm. Mikor már jó puha a hús és a káposzta is megfelelő beleteszem a tejfölt és készre főzöm.
Jó étvágyat!
12 megjegyzés:
Naaagyon szeretem a székelykáposztát, de én inkább télen készítem. Nem mintha most máris nem enném meg:-)
Imádom a székelykáposztát, nagyon guszta lett. Jó, hogy újra itt vagy.
Imádjuk a székelykáposztát, épp ma tervezgettük, hogy a közeljövőben asztalra kerül.
Szeretem nagyon, jót főztél megint:) Már hiányoltalak, azt hittem talán beteg vagy. De hál istennek újra itt vagy:)
Egyik nagy kedvencem :)
Én is szeretem a Székely káposztát.
Gerdi: Én úgy vagyok vele hogy teljesen mindegy számomra hogy tél vagy nyár, ha megkívánom akkor megfőzöm. Az igaz hogy nem egy laza étel?
Mrita: Neked is új fotód van? Nagyon jó! Köszi !
Viki: Örülök hogy kedvencetek ez az étel!
trollanyu:Köszi! Tudod írtam hogy jött a lányom a kis unokával hétvégén tegnap mentek haza délután.Sajnos a kicsi belázasodott!
Okki, Hobbychef: Örülök hogy a székelykáposztát szeretők táborába tartoztok!
Uh, nagy szerelem nekem a székelykáposzta!!
Anazar: Te is akkor a székelykáposztát kedvelők klubjába tartozól!:-)
én is imádom! pont tegnap ettünk mi is!! :) /bence házilag szokott savanyítani káposztát és abból szoktuk készíteni/ :)
Bence/Emoke: A házilag savanyított káposztával még finomabb lehet!
Nagy-nagy kedvencem
Megjegyzés küldése