Hozzávalók: 1/2 kg. liszt, 2 db közepes nagyságú krumpli, 2 dkg. élesztő, só, 1 evőkanál ecet.
🌻
Elkészítése: A krumplit megpucolom felkockázom és sós vízben megfőzöm. Az élesztőt felfuttatom langyos vízzel. A krumplit összetöröm amiben főtt vizet félre teszem. A lisztet tálba öntöm közepébe teszem az összetört krumplit a felfuttatott élesztőt abba a vízbe amiben főtt a krumpli teszek még kevés sót és egy kanál ecetet. Ezzel a vízzel dagasztom be a tésztát. A tésztát letakarva hagyom hogy duplájára megkeljen, majd táblára kiborítva megformázom kenyérnek és letakarva még hagyom 15'. Bekapcsolom a sütőt jól melegedjen fel.A tésztát egy tepsibe teszem még kicsit megformázom késsel tetejére húzok 2-3 csíkot és langyos vizes kézzel átsimítom a tetejét. Forró sütőbe teszem 10'-re majd a tepsi alá betolok egy vizes edényt és 200 fokra leveszem a sütőt 40' így sütöm tovább. Mikor kivettem a sütőből vízzel megint kicsit átkentem!😋
Jó étvágyat kívánok !
📌Szeretettel köszöntöm blogom új látogatóját M@rti-t !
12 megjegyzés:
Nagyon finom kenyér lehetett, egy szeletet elfogyasztottam volna. A kis unokád, gyönyörű.
A krumplis kenyér az egyik kedvencem, sokáig puha marad:) Nagyan aranyos a kisunokád új képe, meg a te új képed is jó, csak nagyon aprócska:)
Köszönöm, Éva! Én is üdvözöllek nálam, köszönöm, hogy olvasol!
Nagyon aranyos a kisunoka, már az előző képén is nagyon tetszett; jóképű fickó!
Mrita: Köszi! Valóban nagyon finom volt! Köszönöm!
trollanyu: Nagyon finom és puha volt! Köszönöm !
M@rti: Köszönöm!
Gratulálok a kenyérhez, biztos nagyon finom volt! Nálam az öreg tészta a hűtőben maradt, nem volt időm ma a kenyérre, pedig szerettem volna!:(
Csodás a kis unokád, okos, szép szemei vannak!:)
Nekem is kedvenc kenyerem a burgonyás! Szép lett a tied is!
Mi burgonyásak tartsunk össze!
Azért jöjjön a többi is!
Puszi!
Tiffanylda: Köszi! Valóban nagyon jó puha volt! Az öreg tészta verziót még nem próbáltam ki. Köszi az unokám egy kis tündérke. Te is biztos így érzel az unokáiddal kapcsolatban.:)
Terike: Köszi, valóban nagyon szeretem a burgonyásat.Egyszer sütöttem fehéret és egyszer törököset, majd szétnézek már hog melyiket is próbáljam még ki?:-)
Szép formás
Bianka: Köszi !
Finom bizony és sokáig friss marad, már ha nem fogy el közben :)
Vicuska: Ez így igaz ahogy mondod!
Megjegyzés küldése