Elkészítése: Pörköltet: a szokásos módon elkészítem: zsír-kevés olaj megforrósítva rá a kockára vágott vöröshagyma összezúzott fokhagyma, kevés párolás után rászórom a pirospaprikát ,őrölt borsot ,sót , csípős paprikát és felöltöm annyi vízzel hogy ellepje. Készre főzöm.
Tarhonyát : kevés olajat melegítek amiben megpirítom a tarhonyát majd rászórom az ízesítőket és felöntöm annyi vízzel hogy jól ellepje sőt kicsit többet. Mikor már fő letakarom fedővel elzárom alatta a lángot és fedő alatt hagyom hogy megpuhuljon. Ez kb. 20' Céklát ettünk hozzá !
Jó étvágyat!
10 megjegyzés:
Ez nagyon finom.Ebéd előtt vagyok, nem szép dolog ilyenekkel heccelni az ember lányát.
Hát én ebéd után vagyok, de azért elcsipegetnék egy kisebb adagot!:)
A tarhonyát pörkölttel és bő lével szeretem a legjobban- sertés-, marha- vagy csirkehúsból!
Imádom a csirke pörköltet.....sajnos a párom nem, így ritkán főzhetek. Az anyósomnál szoktam jól belakni.....tudja, hogy imádom, így mindig szól ha csirkepörkölt van.
Hát ebéd után is elfogadnék egy tányérkával ebből a finom ebédből, felizgatod a gyomornedveimet.
Judit60:Köszi! Gyorsan főzzél valami finomat!
Roza:Nem nagy kalória megengedem hogy csipegessél!
Vicuska: Én is úgy szeretem !
Nagymamis: Nagyon rendes anyósod van, ha a fia nem szereti akkor legalább a menye egyen finomat!:-)
Mrita: Vacsorára gyere adok egy kicsit! Már megint új a fotód?
Nagyon szeretem! Nálunk is hasonló volt ma, csak tejfölösen, ropogós savanyú uborkával. :)
Szabina: Hú az is nagyon finom lehetett!
De rég ettem tarhonyával pörköltet, pedig de finom... :D
Panna: Akkor itt van az ideje pont !!
Megjegyzés küldése