Ez most egy nassolni való édesség! Ma vettem diót az ünnepekre / hogy milyen drága!/, egy kicsit elvettem belőle!
Hozzávalók: megpucolt dió, cukor, kevés margarin, szezámmag.
Elkészítése: a diót kevés vízben feltettem egy egész kevés ideig főni, majd leszűrtem, kristálycukorban megforgattam és hagytam 1-2 óráig száradni. Ezután egy edénybe kevés margarint melegítettem és bele öntöttem a cukros diót kavargattam mikor már karamellizálódott levettem a tűzhelyről és kevés szezámmagot szórtam rá megforgattam az egészet és egy alufóliára borítottam. Óvatosan szétszedtem a diót és hagytam hűlni!
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Ez finom lehet, ilyet se ettem eddig, jól hangzik:)
jaj, a mama csinált mindig ilyen finomságot télen. Milyen jó is volt az...
Kati: Próbáld ki nagyon finom és még egészséges is azt mondják hogy az égetett cukor a torokra jó a dió meg a csontozatra!
Panna: Most akkor csináljál Te is !
Ezt ki fogom próbálni nagyon jó ötlet!
Patricia: Biztos hogy fog ízleni!
Megjegyzés küldése