2011. november 14., hétfő

Virsli vajastésztában

                                                                                                                                                                           
Hozzávalók:  Bolti mirelit vajastészta,  virsli,  1 db tojás, sajtot is lehet rászórni keveset .
Ízesítésnek : mustár, majonézes torma, kecsap.
Elkészítése: A mirelit vajastésztát  szobahőmérsékleten  állni hagytam  hogy felengedjen, majd 2 mm vékonyra nyújtottam. Kb. 10 cm hosszú és 2  cm széles  szalagokat vágtam belőle. A virslit ketté vágtam  belecsavartam a tésztába a  két végénél a tésztát tojással megkentem és összenyomtam. Tepsibe pakoltam az  egészet  tojással megkentem, forró sütőben sütöttem  kb. 15'. Mustárt, majonézes tormát  és kecsapot  tettem mellé.😋
Jó étvágyat!

18 megjegyzés:

Adél írta...

Mirelit vajastésztából még nem,csak kelt tésztából készítettem,annak nagy keletje van. Egyszer kipróbálom így is.

Ányi írta...

Én már csináltam mirelitből és nagyon fincsi! Hú, de meg is enném, ha lenne itthon most ilyen :)

trollanyu írta...

Nálunk ez is meg a kelt tésztás is nagyon népszerű:) Jól néz ki nagyon, már régen készítettem ilyet.

Barbi konyhája írta...

Ilyet én is szoktam, talán tettem is fel, nagyon finom és gyorsan megvan!! :)

Juci írta...

Kitünő sör és borkorcsolya!

Csilla írta...

Ezt mi is nagyon szeretjük! Nagyon finom . :)

Katucikonyha, írta...

Én a túróspogi tésztájával szoktam készíteni. :-) Mindenkinek van egy variációja. :-)

Éva írta...

Aleda: Régi rossz emlékem van a kelt tésztával csinálttal így csak ez jöhetett szóba!
Ányi: Akkor tudod mennyire finom tud lenni!
Barbi: Valóban gyors és finom!
Juci: Teához is finom volt, de biztosan finom itókához is !
Csilla: Köszi!
Katucikonyha: Na még azzal is nagyon finom lehet!

Petra írta...

Én meg kiflitésztával. Mostanában viszont kevés az időm, ezért a te ötletedre is sort kerítek majd.

Kati írta...

Még sosem használtam ilyen mirelit tésztát, de már muszály lesz kipróbáljam, mert nagyon ínycsiklandó nálad:)

Mrita írta...

Hát nagyon-nagyon guszta, megéhezik rögtön az ember lánya.

egycsipet írta...

Az egyik legjobb gyors-nass! Mi is nagyon szeretjük, szilveszterkor nem győzöm "gyártani". :))) Ha szeretitek a szezámmagot, próbáld ki a tetejét azzal megszórva is, nagyon finom. :)

Gerdi írta...

Én egyszer vettem ilyen tésztát, aztán mikor megnéztem, mi minden van benne, azt mondtam, inkább elkészítem. De aztán újra vettem:-) Hova vezet a kényelem...

María írta...

Nálunk is nagy kedvenc :)!!

Tiffanylda írta...

Be is kapnám most rögtön, ami a tányéron van!:))) Finom lehet!

Gizi írta...

Nálunk is nagy kedvenc. Én savanyú káposztával szeretem nagyon.:)

Panna írta...

Valami hasonló nálam kenyértésztába csavart virsli néven fut :) De a ettől is abszolút összefut a nyál a számban ;)

Éva írta...

Petra: Az biztos hogy így sokkal könnyebb.
Kati: Próbáld ki fincsi, ami maradt tészta abba meg tettem lekvárt!
Mrita: Köszi!
egycsipet: Legközelebb kipróbálom köszi!
Gerdi: Mi a tanulság? Nem kell megnézni !
Maria: Gondolom a fiúknak jó sokat kell gyártanod!
Tiffanylda:Csak ne legyél annyira mohó! Na jó megkóstolhatod!
Gizi: Biztosan nagyon finom úgy!
Panna: Biztosan azzal is nagyon finom!