Nem olyan régen próbálkoztam először , Kiskukta blogján láttam és olvastam az első fondant receptet . Azóta már többször is készítettem kis figurákat. Érdemes kipróbálni mert lehet vele díszíteni a tortákat és egyéb kiegészítőket is . Mikulásra készítettem a gasztro -ajándékok mellé ezt a kiegészítő ajándékot.
Hozzávalók: 1 evőkanál zselatin, 6 evőkanál víz, 1 evőkanál margarin, 2 evőkanál méz + porcukor annyi amennyitől jól gyúrható anyag lesz.
Elkészítése: A zselatint beleteszem a vízbe hozzá teszem a margarint mézet és felteszem melegedni közben kevergetem. Mikor már langyos átszitált porcukor közepébe öntöm és elkezdem összedolgozni. Kis adagonként kell a porcukrot hozzá tenni és eldolgozni. Addig kell ezt a műveletet csinálni még nem kapunk jól gyurmázható anyagot/pár csepp színtelen mandula aromát teszek bele/ . Ekkor fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük. Másnap átgyúrjuk és porcukros felületen nyújthatjuk ki. Ha nem használjuk fel az egészet egyszerre, visszatehetjük a hűtőbe fóliában sokáig eltartható. (Lehet színezni, próbáltam már zöld mandula és meggy aromával pár csepp elég.)
💟 fél adag: 1 teáskanál zselatin, 3 evőkanál víz, 1 teáskanál margarin, 1 evőkanál méz- ezeket összemelegítem mikor kicsit hűlt akkor teszem az átszitált porcukorba majd folyamatosan adagolom a többi porcukrot hozzá és gyúrom össze , a többi teendő a fentiek szerint.(Ezt a mennyiséget akkor készítem mikor csak díszítésre használom! )
10 megjegyzés:
Nagyon ötletes! már szemezgettem én is a fondant készítéssel, de még nem próbáltam.
A krémes torták gyártása már megy, látom! Innen pedig már csak egy lépés a FONDANTbevonatos torta készítése! Várom "őket" is!
Ha így haladsz, még cukrász lesz belőled!))
Márti: Nehezen álltam rá, de ha én megtudtam akkor te biztosan még ügyesebb vagy és sikerülni fog!
M@rti: Lehet hogy ha legalább 15 évvel fiatalabb lennék,talán türelmem is több volt vagy figyelmem más volt akkor talán de így egyenlőre ennek is örülök. Próbálkozom majd esetleg?
Tea: Enyhe túlzás! Köszi azért, hogy ezt feltételezed?:-))
Én olyan jól elvagyok a kis házi süteményeimmel, de minden oldalról bonbonokkal meg fondant bevonatos tortákkal bombáznak. Idő kérdése, mikor adom be a derekam. Látom, te már próbálkozol:-) Nem rajzolod meg a teljes horoszkópot?
Gerdi: Próbáld meg menni fog!
Hogy te miket készítesz, nagyon aranyosok ezek a csillagképes díszek:)
Kati: Köszi!
Nagyon jó :) Már vagy fél éve meg van nekem is ez a fondant recept, de csak halogatom a kipróbálását, nem mertem eddig nekiállni :(((
Panna: Köszi! Pedig nem nagy ördöngösség!
Megjegyzés küldése