2011. december 17., szombat

Káposztás sztrapacska

 Hozzávalók:3-4 db krumpli, liszt,  só,kis fej  édes káposzta, /vagy savanyú káposzta/ olaj.
😉
Elkészítése: Krumplit megpucolom  lereszelem sót és annyi lisztet teszek bele hogy jó lágy szaggatható  tészta legyen,  amit forró vízbe kifőzök.
Édes káposztát lereszelem besózom és állni hagyom 1/2 órát legalább , majd kinyomkodom és forró zsírban vagy olajban megpirítom. A kifőtt tésztára teszem összekeverem vele.😋
 A savanyú káposztával  is nagyon finom :  akkor a  káposztát átmosom megpirítom és  a tésztára teszem.
Megjegyzés:Már készítettem úgy is hogy csak sima nokedlire tettem savanyú káposztát megpirítva és az is nagyon finom volt!
                 Jó étvágyat!                           

15 megjegyzés:

nyanyus írta...

Imádtam a szrapacskát savanyú káposztával.Erre nem annyira ismerik azaz az anyósom családja,igy érthető a párom se.Egyszer-kétszer próbálkoztam vele nem mondanám hogy kedvenc lett.Szóval jó volt nosztalgiázni miközben olvastam.

Névtelen írta...

Ezt kipróbálom ma este!Savanyú twaryinkáposztával. :)

trollanyu írta...

Nagyon szeretem a sztrapacskát, de eddig csak juhtúróval próbáltam. Nagyon jó lehet savanyú káposztával is:)

Gabriella írta...

Jaj, imádjuk a káposztás sztrapacskát! (a férjem és Anyukámék is:)) De nagyon szeretjük a túrós sztrapacskát és a hagymás zsírban "forgatott" sztrapacskát is. Köszönöm, hogy eszembe juttattad! :) Ezért is jó hozzád benézni, mert mindig eszembe juttatsz valami fincsi ételt/sütit. :D

Gabriella írta...

Elnézést, ha kétszer küldtem el az előző megjegyzésemet, csak közben áramszünet lett egy pillanatra és nem tudom, hogy elküldte-e a gép... emiatt inkább kétszer, mint egyszer sem! ;-)

Éva írta...

Nyanyus: Azért néha magadnak miért nem csinálsz egy kicsit ha szereted!
Patricia: Majd meglátod milyen finom!
trollanyu: Szeretjük mi is tehéntúróval, juhtúróval de így káposztásan is nagyon finom!
Gabriella: Látod te pedig most egy újdonságot mondtál mert én meg nem ismerem a hagymás zsírban forgatott sztrapacskát! Biztosan finom az is!

María írta...

Őszintén bevallom, még soha nem készítettem sztrapacskát. De biztosan fogok ezek után, olyan jónak tűnik ez a recept. Imádom a káposztás tésztát, káposztás lángost, és mindent ami pirított káposztával készül.

Éva írta...

Maria: Próbáld ki biztos fog ízleni a fiúknak is !

Vicuska írta...

Ritkán készítem a hosszadalmas procedúra miatt, de Szeretem!

Panna írta...

Én még nem ettem, de nemrég már találkoztam vele :) Ja és nekem is van ilyen tányérom :D

Éva írta...

Vicuska: Ha szereted megéri a fáradtságot!
Panna:Mikor találkoztál vele nem kóstoltad meg?

Panna írta...

Nem, megijedtem tőle, mert én még ilyet nem láttam :D

Éva írta...

Panna: Pedig nagyon finom !

Panna írta...

Na akkor legközelebb nem hagyom ki!

Éva írta...

Panna: Majd számoljál be hogy ízlett-e?