🌸
Elkészítése: Kevés langyos tejben az élesztőt pici cukorral kelesztettem . A margarint a tojás sárgájával és a porcukorral jól kikavartam hozzá adtam a rumaromát és a reszelt citromhéjat és az egészet a lisztbe öntöttem a megkelt élesztővel együtt majd a langyos tejjel jól bedagasztottam inkább keményebbre. Letakarva a tésztát langyos helyen hagytam kelni 1/2 órát. Félujjnyi vastagra kinyújtottam és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Egy korongra egy-egy kis darabka lekvárt tettem és másik tésztadarabot ráborítottam a szélén körben kicsit rányomkodtam. Ezután ismét hagytam egy órán keresztül pihenni, majd bő, forró olajban, fedő alatt kezdtem el sütni. Megfordítva már fedő nélkül sütöttem meg a másik oldalát. Papírtörlőre szedtem ki és még forrón megszórtam vaníliás porcukorral !
Jó étvágyat kívánok !
23 megjegyzés:
Gyönyörűek! Szép "szalagos" fánkok:) Nekem még sosem sikerült ilyen szép szalagosra. Hátha idén:)
Hmmmmmmmmm, nyam!!!
de nagyon szép!! gyönyörű szalagja van.
Húúú, gyönyörű szalagosak lettek. Hibátlan!!!!!!!!
Juj, de szeretjük a fánkot,jöhet mindenféle. Töltve még nem csináltam, biztos nagyon finom!
Kedvet kaptam a fánksütéshez!
Azt hiszem most már nekem is neki kell állni fánkot sütni...:) Nagyon jól néz ki!
Látom a fánkot mindenki szereti! Csodásan néznek ki!!! :)
Szépségesek. Nyami...
Nagyon finom lehet!
Nagyon guszták!
Nagyon szépek lettek:) A fénkot tényleg mindenki szereti és olyan sokféle van. Ez a töltött is szuper.
Micsoda látvány! Gondolatban elvettem egyet a tányérről....:))
Judit: Próbálkozzál biztosan fog sikerülni!
Chef Viki: Köszi!
Ibcsi: Köszi!
Barbi: Szerintem is szeretni való! Köszi!
Petra: Köszi!
Flóra: Az bizony!
Márti: Köszi!
trollanyu: Köszi! Valóban nekem is van legalább 3 receptem de azért hasonlóak egy kicsit!
RaMary: Köszi! Egészségedre!
Éva, ezek a fánkok nagyon szépek! Úgy ennék 1-2 darabot vacsira a teámhoz :)
Megboldogult ifjúkoromban Bécsi fánkot árultam, ezek a fánkok erre az időszakra emlékeztetnek. Gyönyörűek lettek!!
Kedves Éva!!
Nagyon csinos lett a blogod!!!
Szívesen jövök mindig amikor időm engedi,de majd eljön az idő amikor mindenhová odaérek időben!!!
Csodásan néznek ki ezek a fánkok4 Nagyon meghoztátok a kedvem a fánksütéshez!:) Így még nem is hallottam, ki fogom próbálni, lehet, hogy még ma?! :)
Tényleg nagyon szép szalagos lett!Még sosem töltöttem fánkot. Amikor sütöm, mindig eltervezem, de aztán csak elfogy a lekvárral a tetején is. :)))
Bors and Pepper: Köszi! Még van küldök!
Csiperke: Jó nosztalgiázást! Köszi!
Mellisina2: Köszi! Gondolom hogy elfoglalt vagy, megvárom azt az időt mikor majd ráérsz !
Marika:Köszi! Elég sok blogon van most fánk, próbáld ki te is!
Csilla: Köszi! Általában én is csak külön szoktam lekvárt tenni mellé, de már nagyon régen csináltam így gondoltam retrozok egy kicsit!
Most már legalább tudom, hogy kell töltött fánkot készíteni :)
Panna: Örülök hogy segíthettem!
Ma elkészítettem és elképesztően finom lett, nagyon köszönöm a receptet!
Sviro(Ildi) nagyon örülök hogy ízlett, egészségetekre!
Megjegyzés küldése