Hozzávalók: 2-3 db krumpli, /akár maradék püré/, 30 dkg liszt, 1 dkg. élesztő, só, 1 tojás. Sütéshez olaj.
🌸
Elkészítése: A krumplit megpucolom kockára vágva kevés sós vízben megfőzöm. A krumpli levet nem öntöm ki, ezzel dagasztom be majd a tésztát. Az élesztőt kevés langyos vízben megfuttatom majd a liszthez adom az áttört krumplival együtt hozzá teszem a tojást is és annyi langyos krumplilével dagasztom be hogy jó nem túl lágy tészta legyen. Letakarva hagyom hogy a duplájára keljen. Kiöntöm a tésztát lisztes deszkára, hosszúkásra formálom és késsel csíkokat vágva megsodrom és összefogom perec formára. Forró olajban először fedő alatt majd a perecet megfordítva, fedő nélkül készre sütöm. Vaníliás porcukorral meghintve lekvárral nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok !
*
Köszöntelek blogom új olvasója @ndre@ !
12 megjegyzés:
Ez jó lehet! krumplis tésztából még nem sütöttem.
Ez olyan, mint a krumplis fánk, azt nagyon szeretem, édesen sósan egyaránt:)Jól néznek ki.
Krumplis pacsát is szoktál csinálni? Az is elég hasonló alapanyagokból készül. Ja találd ki mi volt a jelem az oviban :)
Köszönöm a recit, ki is próbálom hamarosan!
Tényleg szuper!
Évuska, jól jellemezted, megunhatatlan! :)
Hasonló a krumplis fánkhoz. De rég sütöttem! Karikára vágtam, közepét kilyukasztottam, s úgy sütöttem olajban.
Márti: Egyszer próbáld ki nagyon finom!
trollanyu: Nagyon finom! Köszi!
Panna: Azt amit kérdezel a pacsát nem tudom mi az lehet hogy ismerem csak más néven. Szerintem a jeled a perec volt?
RaMary: Majd meglátod milyen finom!
Lilla: Köszi!
Vicuska:Legalábbis én nem tudom megunni!
Gerdi:Krumplis fánkot még nem csináltam, de szerintem ez a tészta is megfelel.Ezt a perecfélét Édesanyám így sütötte mindíg.
Még krumplisból nem készítettem, de jó lenne megpróbálni. Így látszatra, és leírva, nem lehet rossz:))))
tücsi: Egyszer próbáld ki nagyon finom!
Köszönöm :-). Van mit bepótolnom, jövök ám sűrűn :-).
@ndre@: Amikor van időd gyere, szeretettel várlak!
Megjegyzés küldése