2012. április 12., csütörtök

Rántott csirkecomb sóskamártással

Hozzávalók: 2 db csirkecomb, tojás, prézli, liszt, só, olaj a sütéshez.Mártáshoz: sóska, só, cukor, tej.

🌷

Elkészítése: A csirkecombot ketté szoktam vágni , levesben kissé megfőzöm, majd lisztbe felvert tojásba és prézlibe forgatás után forró olajban megsütöttem.  A sóskát megtisztítás és többszöri átmosás után kevés olajba téve megpároltam mikor már pépessé vált a sóska akkor 1 ek. lisztet szórtam rá  és kb. 1 dl.tejjel felöntöttem. Ezután sóztam kevés cukrot szórtam rá és  felfőztem.(Ezt a mártást szoktam  úgy is készíteni hogy egy tejfölben 1 db tojást elkeverek és ezzel sűrítem főzöm fel a sóskát.)  Nagyon finom bármelyik változatát is csinálom.
/Mivel a férjuram a sóskát nem szereti  így petrezselymes krumplit csináltam  a húshoz, a főtt krumpliból  azért magamnak is tettem pár szemet./  

                                        Jó étvágyat!                                     

18 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, igazi tavaszi ebéd :)

Gabriella írta...

Nagyon-nagyon szeretem a sóskamártást! A férjem és a kisfiam viszont nem szeretik. Emiatt Anyukáméknál eszem mindig ilyesmit, de az idén Ő még nem készített sóskamártást - majd megemlítem neki ötletként. ;-)
A rántott pipicomb viszont jöhetne a férjemnek is... :D

Csilla írta...

Nagyon éhes lettem!! :) Imádom a sóskát, alig várom, hogy lehessen frisset kapni. :)

Márti írta...

Nagyon szeretem a sóska főzeléket,de nálunk többnyire levesnek eszik.

Unknown írta...

Finom lehet. Én csak azóta szeretem a sóskát mióta a gyerekeimnek csinálom. azelőtt nem ettem meg :)

Éva írta...

Katalin: Szerintem is a sóska már annak a jele hogy itt a tavasz! Imádom!
Gabriella: Remélem mihamarabb megkóstolod az idei sóskamártást, mert nagyon finom tud lenni!
Csilla: Ez már friss sóska amiből csináltam!
Márti: Biztos finom úgy is, de még levesnek nem próbáltam.
Vikvi: Az én gyerekeim nem ették gyerekként, de felnőttként sem hajlandóak megenni.Nagyon szeretem, viszont a spenótot nem!

Ibcsi írta...

Husi ,krumpli jöhet !! A sóskával, meg csak megbarátkozok majd egyszer :-))))Szép lett!!

Csilla írta...

Hű, ha ez már friss, akkor figyelem én is, még nem láttam nálunk. :)

RaMary írta...

Évi! Én imádom a sóskamártást, jelentkezem a férjed adagjáért!:))) És köszi a jó ötletet!!! (Elvetemült módon a spenótot is szeretem...)

trollanyu írta...

Én spenótpárti vagyok, de a sóskát is szeretem:)De mindkettő határozottan tavaszi, üde látvány, én bármikor megenném:)

Éva írta...

Ibcsi: Spenóttal vagyok olyan viszonyban mint Te a sóskával! Köszi!
Csilla: Légy résen! Egy kis piac van a közelünkben ott vettem.
RaMary: Sajna már az is elfogyott, mert annyira szeretem!
trollanyu: Nem tudom hogy miért pár éve ennek hogy vannak olyan ételek amiket annyira kívánok, és szeretek ilyen a sóska is!

Kati írta...

Fincsi:)

Éva írta...

Kati: Az biztos hogy finom volt!

Seffer Lilla írta...

Hmm, nekem csak úgy hús nélkül is tökéletes lenne, imádom!

RaMary írta...

Egészségedre Évi!Mivel eszembe juttattad, ma (nem sóska, de) spenót lesz az ebéd....:))))

Jámborné Budai Mónika írta...

Én is nagyon szeretem:)

Éva írta...

Lilla: Tudod milyen sokszor ettem már én is csak sóskát krumplival. Nagyon szeretem!
RaMary: Egészségetekre!
Jámborné Budai Mónika : Finom is nagyon !

Panna írta...

Kedvemre valót főztél ;)