Hozzávalók:/ ismét csak fél adagot csináltam/ 30 dkg. liszt, 2,5 dkg. élesztő, 1 tk. só, 7,5 dkg. zsír, 1 tojás felverve és csak a fele a tésztába a többivel kentem.
😉
Elkészítése: Langyos vízben megkelesztettem az élesztőt. A lisztet a zsírral összemorzsoltam hozzá tettem a tojást sót és az élesztőt és annyi langyos vízzel dagasztottam be amivel jó állagú tésztát kaptam. Ez nekem kb. 1 dl víz volt. 1/2 órát pihentettem, majd átgyúrtam és két részre vettem. Egyenként kinyújtottam olvasztott zsírral megkentem és megsóztam a tésztát amit ezután késsel felcikkeztem. A vastagabb végétől kezdve felgöngyöltem kifli formára és zsíros tepsibe pakoltam tetejét tojással megkentem. Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem. Nagyon finom , ebből a mennyiségből 8 db kifli lett! 😋
Jó étvágyat!
11 megjegyzés:
Jövök kóstolni! Nagyon kis guszták lettek, Éva!:)
Tetszik nagyon guszták,bele is harapnék egybe ha lehetne:)
Azt hiszem nekem dupla adagból is jöhetne...:)
Nagyon guszták!
Nagyon szépek lettek a kiflijeid! Abban az Ízőrzőkben láttad, ami a Duna TV-ben szokott lenni péntek délutánonként? Azt én is szoktam nézni, nagyon szeretem azt a műsort.
Roza: Köszi! Sajnos kóstolót nem tudnék adni!
Jámborné Budai Mónika:Köszi, biztosan ízlene Neked is ?
Lilla:Már megint mohó vagy?:-))
Angi Angéla: Köszi!
Katalin: Köszi! Azt szoktam nézni.De egy blogtársamtól kaptam régebbi műsorok linkjét és abból válogatok mostanában!
Én is kérek egy darabot!!! :-) Nagyon guszta és még nem reggeliztem...
teller-cake:Szívesen adnék, de már elfogyott!:-) Köszi!
szuper!
Pont ma akartalak kifaggatni zsömle vagy kifli ügyben:-)
Köszönöm!
Sós kifli ide is jöhet :)
The E.Art: Látod milyen gondolatolvasó vagyok?:-) Üzenjél így bármikor veszem majd az adást!
Panna: Ez már csak legközelebb lehetséges sajnálom!:(
Megjegyzés küldése