Hozzávalók: 1 nagyobb fej gyenge karalábé, olaj, só. tészta
Elkészítése: A karalábét megpucoltam és mint a káposztát lereszeltem. Besóztam és kevés ideig pihentettem. Ezután kinyomkodtam a levéből. Edényben olajat forrósítottam és megdinszteltem a karalábét. Akár széles metélt vagy esetleg sztrapacska tészta is nagyon finom hozzá./nekem most szabógallér tésztám volt/
Így megdinsztelve a karalábé hasonló mint a káposzta!
Jó étvágyat!
10 megjegyzés:
Jó ötlet! Nálunk nem nagyon lehet kapni karalábét, de káposztával nagyon szeretem.
Soha nem hallottam még erről a tésztáról.
Feltétlenül kipróbálom:))
Én hallottam már erről, pont olyan mintha káposztás lenne, az is finom, nyilván ez is:-)))))
Nem jutott volna eszembe soha!
Jaj, ezt feltétlenül kipróbálom Évácska!!!Köszi, köszi, köszi!!!
Csatlakozom az előző bejegyzésekhez, ugyanis, még én sem hallottam erről a verzióról! Gondolom nagyon finom lehet. Esetleg hasonlít a káposztás tésztához ? mert ilyennek képzelem.Biztos kipróbálom, köszi :)
Erika: Így akkor levesbe sem tudsz tenni? Fura hogy nincs.Káposztás tészta is nagyon finom!
Jámborné Budai Mónika: Érdemes kipróbálnod mert nagyon finom!
Anikó: Egyforma az ízük, szerintem ha valaki olyannak adnék ebből aki még nem evett ilyet, azt hinné hogy káposztás tészta.
Juci:Különösen ha kertetek van és van friss karalábéd érdemes kipróbálni. Remélem fog ízleni?
Márti: Hasonló az íze próbáld ki egyszer, finom!
Nekem új ez a tészta, de tuti jó :)
Panna: Próbáld ki egyszer mert nagyon finom!
Aki még nem próbálta, csinálja meg. Ugyanúgy, mint a káposztás tésztát, én kis cukrot is teszek a végén, hogy karanellizakodjon. Pont ugyanúgy, mint a kaposztast, ha nem tudod, hogy karalábé, sose mondod meg, hogy nem káposztás.
Nagy előnye, hogy könnyebb vele dolgozni, nem esik olyan nagyon össze, így nem kell egy mázsát hazacipelni.❤️
Petinikianya köszönöm hogy megosztottad véleményedet:) Akár káposztás akár karalábés én nagyon szeretem, bár férjuram nem kedveli egyiket sem de ilyenkor neki mást főzök !
Megjegyzés küldése