Hozzávalók: 5 db csirkemáj, 10 dkg. bacon szalonna, kb.12 szem aszalt szilva , 3 ek. olaj, őrölt bors.
Elkészítése: A májat hártyáitól megtisztítottam ketté vettem leöblítettem majd megtöröltem szárazra. A bacont is kettévágtam és a darabka májakat ebbe beletekertem és kissé beborsoztam. A szilvát edénybe pakoltam annyi vizet öntöttem rá hogy ellepje és felforraltam majd leöntöttem a levét hagytam kihűlni a szilvát. Ezután kis pálcikákra felhúztam a bacon szalonnába tekert májat a szilvával felváltva. Egy nagyobb edénybe öntöttem az olajat felforrósítottam és ebbe pakoltam bele a nyársakat. Lefedtem majd időnként óvatosan a fedőt levéve megforgattam hogy minden oldala süljön. Kevés sült krumplival és uborkával ettük. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
8 megjegyzés:
Nagyon ötletes, a hozzávalókat elnézve csakis finom lehet! :)
Aszalt szilvát szalonnába tekerve, grillezve már ettem. Az nagyon finom volt......májjal kombinálva "mennyei lehet"! Nagyon ügyes vagy.....viszem az ötletet.
A baconos csirkemáj nagyon fincsi, aszalt szilvával megbolondítva pedig... felséges lehet!
hankka: Most csináltam ezt először, de nagyon finom!
Nagymamis:Örülök hogy tetszik!
Gerdi: Ilyen összetételben most ettem először, de nem utoljára! Finom!!
Még nem ettem ilyet, de nagyon jól hangzik!
Katalin: Nagyon finom!
Én most találtam rá erre a finomságra, de a receptet máris vittem!:)
Roza: Nem fogod megbánni ha kipróbálod mert nagyon finom. Egészségetekre!
Megjegyzés küldése