🍂
Elkészítése: A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam, majd kinyújtottam és tepsibe pakoltam. Előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon 15' sütöttem ezután kivettem és rákentem a tojás fehérje- porcukor - darált dió felvert habját. Ezután visszatettem a sütőbe és még 10' sütöttem. Mikor már kihűlt akkor szeleteltem.Ui: Az hogy miért ez a neve? Nem tudtam rájönni, egy nagyon régi szakácskönyvemben találtam ezt a receptet. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok!
6 megjegyzés:
A neve :(....még azt is alig hevertem ki, hogy vége a nyárnak :)...de jól néz ki, és finomnak tűnik, ami azért ellensúlyozza a nevet...köszi a recit!:-D
Nagyon finomnak tűnik ki kell próbáljam!Köszönöm!
Látom már hangolódsz az ünnepekre :)
Finom lehet a dióhabbal! Lehet, hogy pontosan a hab miatt kapta a nevét:-)
A cím után ránéztem a sütire és pont azt kérdeztem magamban, hogy miért télapó? Na de sok étel van, amiről nem tudjuk, hogy miért éppen az a neve ami. A lényeg, hogy biztos finom.
RaMary: Így igaz nem a név a lényeg igaz?:-))
EWA gyöngyös világa!: Köszi, egyszerű és finom!
Márti: Próbálok, bár még odébb van!
HajniZoli: Volt olyan érzésem nekem is hogy azért ez a neve!Férjuram okoskodott hogy lekvárral is kenjem meg de most ezt csak így csináltamés finom!
Lívia: Ez nekem is kérdés hogy miért? Finomnak finom!
Megjegyzés küldése