🍂
Elkészítése: A lisztet a margarinnal elmorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrtam és 1 órára a hűtőbe tettem. Enyhén lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm vastag téglalapra próbáltam nyújtani majd ujjnyi csíkokat vágtam derelyevágóval és kb. 5 cm. darabokra vágtam. Az így kapott darabokat közepüknél kicsit megcsavarva sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam. Felvert tojással megkentem és szezámmagot szórtam rá. Előmelegített sütőben 200 fokon 12' sütöttem.
Jó étvágyat!
7 megjegyzés:
Milyen guszták, és elkészíteni sem bonyolult :)
Milyen jó ötlet ez a kis csavar a sajtos rúdban:) Örök kedvenc nálunk is.
Ez a recept nekem is megvan. :)
De sajnos ritkán sütöm meg, nem is tudom miért. Pedig nagyon finom.
Nagyon kis helyeskék, nálunk is nagy kedvencek a sós rágcsák! :)
Katalin: Köszi! Ha tudnál még milyen finom is ráadásul!:-)
trollanyu:A csavarás nem mindegyiknél látszik, de az íze nagyon finom!
Eri ka:Látod milyen vagy? Vagyok így én is hogy feledésbe merül egy-egy receptem aztán meglátom másnál és rögtön úgy megenném!:-))
hankka: Köszi! Szerintem néha kívánja az ember a sós süteményt is nem csak az édeset!
Hú, de jól néznek ki! :)
kamonda : Köszi, örülök hogy tetszik!
Megjegyzés küldése