🐓
Elkészítése: Az olajat megforrósítom majd a vöröshagyma felét apró kockákra vágtam és a zöldséget (sárgarépa, fehérrépa karikára vágva) tettem bele és megdinszteltem . Ezután tettem hozzá a babérlevelet, a csíkokra felaprított húst a hagyma másik felét megszórtam az őrölt borssal, pirospaprikával és felengedtem kb. 1,5 l vízzel sóztam és zellert tettem hozzá és hagytam főni. Mikor már a hús kezdett puhulni akkor tettem bele a felkockázott krumplit és a tárkonyt . Kevés főzés után a tejszínt elkevertem a liszttel és behabartam vele a levest. Elkészítettem a tésztát és a forrásban lévő levesbe szaggattam. 😋
Jó étvágyat kívánok !
10 megjegyzés:
Nagyon finom lehet a levesed, hisz csupa jó dolgot tettél bele :)
Ma ezt főztem, csak pulyka húsból, de ugyan így!:-) Ja csak tejszín helyett tejfőllel sűrítettem, és kis citromot is nyomtam bele.
Katalin: Köszi!
Anikó: Nekem is volt eszembe hogy tejfölt kellene tenni bele, de volt egy kis megmaradt tejszín így felhasználtam.
Én is rendszeresen nézem és mentem el az Izőrzök receptjeit, rengeteg a nagyon jó köztük, érdemes a kipróbálásra:-)))))
De jól esne egy tálkával belőle ebben a cudar hidegben! :)
A tárkonyos raguleves isteni, finom kis pogácsa mellé, nem is kell jobb:)
az ilyet mi is nagyon szeretjük, gyakran főzöm. Tálaláskor kis citromlét csavarunk bele - isteni!
Anikó: Általában én is nézem, de egyszer egy blogjáték ajándékaként kaptam egy összesített linkgyűjteményt az Ízőrzők receptjével és azokból is szoktam "bogarászni"!
teller-cake: Szaladjál ide megkínállak!:-)
trollanyu: Pogim már elfogyott, de volt egy kis sztrapacska maradékom azzal is fincsi volt!
marisz57: Nekem is a savanykás íz egy kicsit hiányzott, mivel én általában tejföllel habarok, de itt tejszín volt megadva és még volt is egy kevés itthon így most ezzel csináltam.Legközelebb biztos hogy tejföllel és talán még én is teszek hozzá egy kis citromlevet!
Kanalaztam volna belőle! :)
Panna:Szívesen adtam volna belőle!:)
Megjegyzés küldése