2013. január 10., csütörtök

Szárazbab-főzelék

 Hozzávalók:  25 dkg. tarkabab/lehet fehér is/, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, babérlevél, só, őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, liszt a rántáshoz és habaráshoz, 1 kis doboz tejföl, olaj.
🌸
Elkészítése:   / Babot előző este beáztattam./   Annyi vízzel tettem fel főni a babot  hogy jól ellepje , sót és babérlevelet tettem a hozzá. Mikor már kezdett puhulni a bab akkor készítettem egy hagymás rántást/ olajat forrósítottam amibe tettem a felkockázott hagymát 1 ek. lisztet  mikor  már pirult akkor szórtam meg a borssal és pirospaprikával majd felöntöttem vízzel/   amit ráöntöttem a babra  kicsit főztem majd a tejfölben elkevert 1 ek. lisztet, csípős paprikát, összetört fokhagymát  is hozzátéve készre főztem.Utólag lehet ízesíteni még ecettel, esetleg pici cukorral.  Főzelékre  kolbászt sütöttem , de nagyon finom pörkölttel, vagy esetleg egy kis fasírttal is.
Ui: A főzelékbe lehet tenni kevés szalonnabőrt főzés közben nagyon finom ízt ad neki.(általában szalonnáról mindig a bőrét elteszem akár babba, vagy krumplilevesbe is nagyon finom) 
                               Jó étvágyat!                                

11 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ilyenkor olyan szomorú vagyok, hogy csak én szeretem a családból a főzeléket, egy adagosat főzni meg elég macera...:(
Pedig imádom!:)))

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon guszta. Elfogadnék egy tányérral. Én nagyon szeretem. :)

Roza írta...

Látod Évám, cserélhettünk volna egy kis ebédet. Én szívesen ettem volna egy kis babfőzeléket!:)

RaMary írta...

Nagyon szeretem! Kolbásszal, pörkölttel, bármivel...imádom mert finom!!!:))

Panna írta...

Megyek haza anyáékhoz a hétvégén, remélem csinál nekem finom főzeléket! Úgy szeretem :)A Tiéd is bekanalaznám! :D

HajniZoli írta...

Régen mindig ledaráltuk, vagy megtörtük, hogy krémesebb legyen, de így is nagyon finom! Bármilyen formában szeretjük. Be kell iktassam a babos ételeket:-)

Viki írta...

...hogy én ezt mennyire SZERET-ném !!!! de csak a kívánság marad, mert sem a szárazbab, sem az a jóóóóóó kis finom kolbász ott a tetején.............jaj nekem, sajnos ezek tiltólistások. Igy aztán mára maradt a Tökfőzelék üresen !!! Éhes is maradtam rendesen :)

Éva írta...

teller-cake: Nagyon sok étellel vagyok úgy mint Te, de azért néha kedvezzél magadnak is!
Évi: Köszi! Egy kis tányérkával adok gyere!:-)
Roza: Jó is lett volna ezt valahogy kivitelezni szívesen cseréltem volna!
Bár a babfőzeléket is szeretem.
RaMary: Szerintem finom is én még tükörtojással is nagyon szeretem!
Panna: Üzenjél Anyukádnak biztos hogy megcsinálja! Jó hétvégét jó falatozásokat!
HajniZoli: Biztos finom úgy is de én annyira nem szeretem a pépes ételeket, egyedül a sárgaborsót szoktam.
Viki: Sajnálom hogy "eltiltottak" eme finomságoktól, de biztos hogy az érdekedben tették. Tökfőzelék magában valóban elég soványka!:-)

Vicuska írta...

A késői óra ellenére (vacsorához)- megéheztem már a látványától is :)

María írta...

Még szárazbab főzeléket sem főztem, pedig tervezem egy ideje. Ez annyira finom lehet, ezt is ki fogom próbálni!!!

Éva írta...

Vicuska: Köszi!
Maria: Nagyon finom,egészségetekre!