Hozzávalók: 10 dkg. darált dió, kb. 10 dkg. terefere keksz fele darálva a többi egészben, 2 ek. kakaópor, 2 ek. porcukor, 1 tk. vaníliacukor, kb. 1/2 dl. feketekávé. Krém: 3 dkg. margarin, 2 ek. porcukor, pár csepp citromlé vagy citromaroma. Kókuszreszelék.
🐌
Elkészítése: A darált diót és kekszet a kakaóporral porcukorral és a vaníliacukorral elkevertem majd a feketekávéval összegyúrtam/ha szükséges lehet több is a kávé/ .A margarint a porcukorral pár csepp citromaromával jól kikevertem.
Mivel jó régen használtam ezt a formát így a gyakorlat vezetett rá hogy milyen technikával készítsem. Először a formából nem jött ki szépen. Ezután a formába szórtam kókuszreszeléket és így tettem bele a kekszmasszát ujjammal közepébe kis mélyedést csináltam ahová kevés krémet tettem majd egy egész kekszet tettem rá és megfordítva formát így sikerült !
Jó étvágyat kívánok!
Ui: bár a forma a tányér mellett van, azért oldalra fordítva hogy látszódjon a belseje lefotóztam!
13 megjegyzés:
De aranyos!
Érdekes lehet a forma:) Szépek lettek:)
Vicuska köszi!
Kati a kedvedért még egy fotót is készítettem külön a formáról. Köszi!
Ügyesen összehoztad, fincsi lehet! :) Jó régen készítettem már én is, pedig szeretjük! :)
Izgalmas forma, finom sütemény gratulálok!:)
Nagyon szép süti, láttam már sok helyen, de sajnos nekem nincs ilyen formám:) Még nincs!
Jaj de jó ez a forma! Sok helyen láttam már a sütit elkészítve, de formát eddig soha.
Nagyon szépek, guszták a sütik!
És akkor ezt nem teszed be a hűtőbe hanem azonnal ki is jön?
Szeretem a kísérletező kedved hozzá pedig a türelmed!❤
A sütik pedig biztosan nagyon - nagyon ízletesek!pláne hogy van benne kv......
Nagyon ötletes, tetszik
Ilyet a nagyobbik fiam szokott készíteni, Ő piramisnak nevezi.
Hankka köszi, örülök hogy ismered!
trollanyu szerintem már modernebb formában kapható láttam hogy műanyagból van, nagyon könnyen elkészíthető finom!
HajniZoli lehet hogy nem ilyen régi formával készítik, finom!
Emőke amikor megtöltöm egyből ki is veszem a formából hiszen egy formával készítem. Nagyon finom valóban!
judit60 köszi!
marisz57 én is sok blogon láttam piramis névvel, bár a név teljesen mindegy régen mi csigabigának hívtuk így maradtam ennél a névnél.
Nagyon finom! Én a citrom facsaró belsejébe folpakot teszek, és ezzel könnyen ki tudom húzni a tésztát.
Unknown már hallottam arról a megoldásról is és praktikusnak tartom de még működik nekem ez a régi fajta addig néha napján ezzel készítem. Köszi hogy megosztottad praktikádat!
Megjegyzés küldése