2013. augusztus 26., hétfő

Paradicsomlé téli napokra

Nagyon sok szakácskönyvem receptes újságom van amiben a recepteket ami tetszik  bejelőltem hogy egyszer majd kipróbáljam. Ez a recept is  egy olvasók által beküldött   receptes könyvemből való.Különösen ahol kis gyerek van nagyon tudom ajánlani mivel semmi tartósítószer nem szükséges hozzá! Mivel ez a "próbajáratom" ezért csak  2 kg. paradicsomból készítettem  amiből : 5 db - 3 dl  üveggel lett!
                                                                           


Hozzávalók és elkészítése:  Az érett paradicsomot megtisztítottam jól megmostam majd feldaraboltam egy fazékba. Úgy írja a könyv hogy össze kell nyomni , amit én most  leturmixoltam. Feltettem főni 15'- re közben kevergettem. Az üvegeket forró vízbe mártottam majd tálcára pakoltam és szedőkanállal  tölcséren keresztül betöltögettem  a paradicsomlét. Átlátszó fóliát tettem az üvegre majd rácsavartam a kupakját. Az üvegeket pokróccal letakarva másnapig  hagytam a meleg dunsztba.Másnap dekoráltam majd tettem a" pihenő helyükre" a polcra!:-) 

Téli napokra!

10 megjegyzés:

Okki írta...

A házi az igazi! :)

Kati írta...

Mi ki szoktuk paszírozni a héját, de biztos így is finom:)

Monika írta...

Milyen gusztusos!!!!!nekem megint csak néhány szem paradicsom termett sajnos.:(
Új helyem:http://www.regicsipke.blogspot.hu/

marisz57 írta...

Ilyen módon még nem hallottam, én is passzírozom. De egy próbát megérne, mert ezt tényleg egysdzerű elkészíteni.

Névtelen írta...

És ennyi?
Semmi sem kell bele? Nagyon szeretem és csodaszépek!
Egyszer volt kalandom 7 üveg paradicsomlé készítésével és fél órás életével.... jobb ha nem is beszélek róla...

Márti írta...

Nekem éppen az tetszik,hogy nem kell passzírozni!

Éva írta...

Okki szerintem is biztos finom lesz, jó édes paradicsomból készítettem!
Kati mivel paszírozom nincs, így oldottam meg, de a tölcséren átment semmi darabos nem volt benne jó sűrű, biztos finom lesz.
Mammka köszi, szokott ez így lenni hogy egyik évben több van másikban kevesebb.Megnéztem az új blogodat is, a régire valamelyik nap nem tudtam megjegyzést írni.
marisz57 úgy voltam én is hogy egy próbát megér!
Emőke semmi nem kell hozzá csak a natúr paradicsom.
Márti hasonlóan gondoltam én is a dolgot!

Seffer Lilla írta...

Én holnap állok neki, azt hiszem hasonlóan fogok eljárni...:)

HajniZoli írta...

Én is átpasszírozom. Így natúron soha nem tettem el, de annyi blogon láttam, hogy egy kis adagot ki fogok próbálni. Kevés sót és cukrot szoktam hozzáadni, meg zellerszárat, amit a végén kiveszek.

Éva írta...

Lilla Seffer meglátod milyen egyszerű és finom!
HajniZoli érdemes így is kipróbálni én semmit nem tettem hozzá utólag lehet ízesíteni mikor majd használom.