Hozzávalók: 2 db tojás fehérje, 10 dkg. porcukor, 1 tk.étkezési keményítő,1 tk. citromlé, pár csepp vaníliakivonat, 1 dl tejszín, 10 dkg. szeder, őszibarack .
🍑
Elkészítése: A tojás fehérjét elkezdtem felverni és a porcukrot /amiben elkevertem az étkezési keményítőt/ apránként adagoltam hozzá közben vertem a habot majd a citromlét és pár csepp vanília aromát is hozzátéve jó kemény habot vertem. A sütőt előmelegítettem szilikonlapot/sütőpapír is jó/ tettem a tepsibeaminek a közepére kanalaztam a habot. Kb. 150 fokos sütőben 30' hagytam majd lezártam és kicsit nyitott sütő ajtóval hagytam teljesen kihűlni. Ekkor felvertem a tejszínt ráhalmoztam és a gyümölcsökkel díszítettem.😋
Jó étvágyat kívánok !
13 megjegyzés:
Hogy te milyen ügyes vagy! Ezt a gyönyörűséget!
undercover üdvözöllek! Örülök hogy tetszik, köszönöm !
Nagyon finom lehet:)
Nagyon ügyes vagy, szépre sütötted, finom lehet a gyümölcsökkel. Én még nem készítettem ilyet és nem is ettem, de itt a blogokon már sok helyen láttam. Jó lenne egyszer megkóstolni :)
Csudajól néz ki, Évi, öröm ránézni!
Biztos olyan finom is!
Gyönyörűen sikerült! Első próbálkozásomnál kicsit én is tartottam tőle,de igazán egyszerű.
Éva, ez csodaszép:) Én még sosem mertem kipróbálni:)
Hááát, nekem sosem lesz Pavlovám:( Mindig áhitozom rá, fogadkozom évek óta, hogy nah, most tényleg, aztán elmegy a bátorságom:(
De te nagyon ügyes voltál, Évikém!:)
Szép és guszta lett a Pavlova.
Első próbálkozásra nagyon szép lett! Ügyes vagy! :)
Gyönyörű lett Éva! Valahogy a habcsókos dolgoktól én is tartok, van amikor nem sikerül ahogy szeretném, de hát így tanulunk ha gyakorolunk.
Köszönöm nektek, és örülök hogy tetszik. Eddig vártam én is az elkészítésével, de szerintem ajánlom hogy próbáljátok elkészíteni ilyen kis mennyiségben. Úgy voltam vele ha még elrontom akkor is csak 2 tojás bánja:-))
Még sosem ettem, és még sosem sütöttem pavlovát, de lehet, hogy ki kéne próbálnom? Nagyon szép lett a tiéd!
Csigabige próbáld ki én is tartózkodtam tőleg de nem nagy ördöngösség, köszönöm!
Megjegyzés küldése