Hozzávalók: /4 db-hoz/ 30 dkg. liszt, 1,5 dl langyos tej, 1,5 dkg. élesztő, 3 dkg. margarin, 1 tk. cukor, 1 tk. só. Tetejére 1 tojássárgája, szezámmag.
Elkészítése: Élesztőt langyos tejbe morzsoltam cukrot és egy kanál lisztet hozzátéve hagytam felfutni. Liszthez öntöttem a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam és letakarva a tésztát 1 órán át pihentettem. Ezután deszkára borítottam négyfelé vettem egyenként megformáltam majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem tojássárgájával lekentem és még 20' pihentettem. Ezután ismét lekentem a tojássárgájával és megszórtam szezámmaggal. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.
Ui:A receptet innen választottam természetesen a mennyiséget csökkentettem!
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Háziak, finomak, hm...
zsemlyét még nem sütöttem.....valamiért nem volt hozzá bátorságom....eddig.....de a tied így első olvasásra is csábító.
Nagyon guszta zsemlék lettek. :)
De szép mosolygósak!
Kati köszi!
Nagymamis örülök hogy tetszik.Azért a hozzávalókat akkor duplázzad mert biztos többen vagytok rá.
Évi köszönöm!
Katalin köszi!
Megjegyzés küldése