Hozzávalók: 45 dkg. finomliszt, 5 dkg. kukoricaliszt, 2,5 dkg. élesztő, 1 dl langyos tej, 1 tk. cukor, 1 tk. só, 1,5-2 dl langyos víz,/nekem kellett a 2 dl/, 2 dkg. margarin.
😉
Elkészítése: Langyos tejbe morzsoltam az élesztőt a cukrot hozzátéve kevés liszttel pihentettem . A kétféle lisztet összekevertem majd hozzátettem a felfutott élesztőt sót apránként a langyos vizet vége felé az olvasztott margarint és jól bedagasztottam. Letakarva hagytam hogy duplájára keljen. Enyhén lisztes deszkára tettem a tésztát kicsit átgyúrtam és megformáltam sütőpapírral bélelt formába/ezt a formát férjuram készítettem jó régen/ tettem itt még 20' pihentettem majd bevágtam és tejjel átkentem a tetejét. Előmelegített sütőben 200 fokon az én sütőmben 40' sült.
Jó étvágyat!
8 megjegyzés:
Éva nagyon ügyes vagy!! Gyönyörű lett a kenyered!!
De szép kenyeret sütöttél megint! Már nagyon profi vagy benne :-)
Gyönyörű lett a kenyered! Ránézésre pont olyan tűnik, amilyet szeretek :)
Szép lett nagyon! Ízlett? :) Nekem ízletes, finom volt a kukoricaliszttől. :)
Nem győzöm hangsúlyozni Éva, hogy te milyen ügyes vagy:) Nekem már fél éve itt a dagasztó, kenyérsütő gép a konyhámban, s még nem értem odáig, hogy kipróbáljam:)
Nagyon jól sikerült ez a kenyérke :)
Nagyon szép lett nálad is, kívül-belül! :) Én is kinéztem már magamnak, remélem, lesz időm megsütni! :)
Maria köszi!
Katalin köszi, profi azért még nem vagyok!
Csilla köszi, nagyon finom könnyü kenyérke! Köszi a receptet!
Kati köszi, azért ez nem szép hogy nem próbálod ki legalább egyszer:-))
janka kovács köszi!
Hannka köszi! Biztos egyszer rákerül a sor és akkor az ízét is megtudod hogy milyen?
Megjegyzés küldése