2014. április 27., vasárnap
Házi tejföl, túró mikró segítségével !
Hozzávaló és elkészítése: Nagyon egyszerű elkészíteni, csupán 1,5 l házi tejre van szükség. Most ennyiből próbáltam ki. A tejet egy nagyobb befőttes üvegbe öntöttem langyos helyen ez nekem most a konyha tűzhely hátsó részére tettem szalvétát tettem a tetejére és 3 napig itt "altattam". Harmadnapon már a tejföl a tetején különvált. A tejfölt kanállal leszedtem tálkába a többi részét az üvegből beleöntöttem egy műanyag edénybe amit a mikróba tettem és legmagasabb fokozaton 15' hagytam. Ekkor egy tésztaszűrő kanálba gézlapot tettem és átöntöttem rajta. Mikor lecsepegett teljesen maradt a finom friss túró.
(Másfél liter tejből ami került:240 Ft-ba , kis " varázslással" lett 1 dl tejföl és 20 dkg. túró) Gyúrók egy jó laska tésztát hozzá és máris kész egy finom ebéd!
Ui:Természetesen mikró nélkül is ellehet készíteni akkor felfőzöm és leszűröm az aludttejet. Régi újságban olvastam ezt a megoldást azért próbáltam most ki !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Hogy mik vannak! Annyi az előnye, hogy nem kell figyelni folyton a tűzhelyre tett aludttejet, hogy kész van-e már. Ez meg már éppen elég:-)
Ez mekkora ötlet! Pont most adta be az unalmast a mikróm :(
Így is készíthető, de én tejet nem teszek soha mikróba. Ezzel az altatott eljárással szoktam készíteni, de a meleg sütőbe teszem be. A többi ugyanaz mint nálad. Az biztos, hogy megéri házi dolgokat gyártani. Friss, finom, tudjuk, hogy mi készítettük és pénztárcakímélő.
De jó, legközelebb kipróbálom, úgy is mindig házi tejet hozunk a páromnak!
Kedves Éva, köszönöm a jó kivánságodat a Husvéti ünnepre, remélem nálatok és szépen töltöttétek!
Szerintem friss turónak nincs párja, én is készitettem az olasz Ricotta verziót, de kifogom próbálni a te receptedet. Nagyon jól sikerült nálad, és bizony finom is!
Időnként én is készítek házi túrót-tejfölt, bár én a gáztűzhelyen.
Jobb, mint a bolti!
Éva csak egyre szeretném felhívni a figyelmedet, a mikróba soha ne tegyél be semmit műanyagban, csak és kizárólag üvegben vagy porcelánban,csak azoknak ne legyen aranyszegélye, vagy bármilyen fémszegélye, ugyanis a műanyagból kiold mérgező anyagot és az belemegy az ételbe is és megeszitek, hosszú távon életveszélyes !!!!
Gerdi talán ez az előnye! Ritkán készítek akkor általában tűzhelyen!
Márti köszi, majd meggyógyúl a mikród:-))
HajniZoli most engem is csak a kíváncsiság hajtott!
Lilla Seffer egy próbát megér mert finom és praktikus!
Elisabeth köszönöm szépen és gyorsan elteltek az ünnepek, annyira szalad az idő! Nem is tudom hogy hová?:-))
Érdemes kipróbálni már mi el is tüntettük finom házi tésztával!
marisz57 a házinak bármit is csinálunk nincs párja!
Anikó köszi a tanácsodat, általában nem is szoktam és talán most figyelmetlen voltam mentem a recept után. Valóban tehettem volna akár jénaiba is.Köszi!
Megjegyzés küldése