Hozzávalók:
- 10 dkg tisztított mogyoró
- 1 db tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg margarin
- 15 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- csipet só
- pár csepp mandulaaroma
- 15 dkg zabpehely/fele zabpehely fele darált mandula volt most amiből készült/
- 6 dkg étcsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé a keksz kenésére
Elkészítése: Edénybe a mogyorót szárazon megpirítottam, hűlni hagytam majd (zacskóba tettem és klopfolóval ) apróra zúztam. A tojást a cukorral habosra kevertem, az olvasztott de nem meleg margarint is belecsurgattam. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgattam, az előzőekhez adtam, pár csepp mandulaaromával ízesítettem végül a mogyoró felét, a zabpelyhet és az apróra vágott csokoládét is beledolgoztam. A masszából nedves kézzel kisebb/diónyi/ golyókat formáltam, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. A tetejét kávés pohárral /aminek az alját bevizeztem kicsit/ lenyomtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem. Az olvasztott csokoládéval bevontam a kihűlt kekszek tetejét és mielőtt megdermedt volna a megmaradt mogyoróval beszórtam.
3 megjegyzés:
Látom elkészültek a tervezett kekszek. :) Vittem is a receptet magammal!
Szeretem a kekszeket (is), úgyhogy viszem is a receptet! :)
teller-cake köszi a tanácsodat , nagyon finomlett így is! Egészségetekre!
Csigabige sok sikert nagyon finom, egészségetekre!
Megjegyzés küldése