Hozzávalók: ( Azt a mennyiséget írom le amennyiből én készítettem):
33 dkg. liszt, 2 dl langyos víz, 1 mk só, 1,2 dkg. élesztő.
🌻
Elkészítése: Hozzávalókból tésztát dagasztottam 45' pihentettem. Ezután a tésztát átgyúrtam és 5 felé vettem egyenként zsömléket formáltam a tésztából. Jénai tetejét olajjal kikentem és ebbe pakoltam bele a tésztát a jénai alját ráborítottam és 30' még pihentettem. Ezután én kevés szezámmagot szórtam a tésztára az edény alját vissza tettem és előmelegített sütőben 210 fokon 30' sütöttem majd levettem a tésztáról a borítást és még 25' hagytam sülni. Köszi a receptet !
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Mutatós buci lett. :)
Jól néz ki és ötletes ez a formázás! :)
Nagyon szép és ínycsiklandozó kenyeret sütöttél! :)
Nagyon ügyes voltál Évike! Szép lett a zsemlekenyér!
De jópofa :)
Bridge köszi!
Hankka köszi!
Csigabige köszi!
Roza köszönöm!
Lilla Seffer köszi!
Megjegyzés küldése