Pár hete hogy keresgéltem valami sütés nélküli édességet! Sok helyen többféle változatát találtam ennek , végül elkészítettem úgy ahogy nekem tetszik!
Hozzávalók: Alap:1 cs gesztenyemassza, 10 dkg. darált háztartási keksz, 1 mk. rumaroma, 4 dkg. margarin, krém:1 cs. vaníliapuding, 4 dl tej, 15 dkg. margarin, 10 dkg. porcukor, 8-10 db babapiskóta, mártogatáshoz:amaréna meggylé/kávé is jó, 1,5 dl tejszín, szóráshoz fahéj.
Elkészítése: Először a gesztenyét a darált keksszel rumaromával és a margarinnal jól összegyúrtam. Sütőpapírt tettem egy kisebb tepsibe és ebbe nyomkodtam a masszát . Még a krémet elkészítettem hűtőbe tettem az alapot. A pudingot a tejjel felfőztem szokásos módon mikor kihűlt teljesen akkor előbb a margarint a porcukorral kikevertem majd a pudingot is hozzátéve tovább kevertem. A hűtőből kivettem a gesztenyés alapot erre kanalaztam a pudingkrém felét majd a piskótát a meggylébe mártottam mindkét oldalát de csak egy pillanatra tettem bele majd rápakoltam a pudingra. Ezután a többi pudingkrémet is rátettem majd a felvert tejszínt tetejét kicsit megbarázdáltam majd fahéjat szórtam rá. Másnapig hűtőbe tettem és akkor szeleteltem. Sikerült egy olyan finom krémest készítenem amit már jó ideje óhajtok! Nagyon finom!
Ui: Érdemes sütőpapírt tenni a tepsibe/ keresztbe tettem és hosszabb méretbe a papírt hogy könnyebb legyen kiemelni/ mert sokkal könnyebb a sütőpapírral együtt másnap kivenni a tepsiből és szeletelni.Nehéz kivárni a másnapot de akkorra puhul meg a piskóta:-))
5 megjegyzés:
Ó, ez nekem is nagyon tetszik!
Évikém, ez megint nagyon finom lehet. Egy áldás a családodnak, hogy nincs gondotok a cukorral!
╰⊰✿Szép vasárnap délutánt kívánok Neked!✿⊱╮
Ez biztos nekem is bejönne! :)
Nagyon tetszik a recept!
A tejszín nem esik össze a várakozás alatt?
Örülök Nea hogy tetszik!
G.Marta köszönöm! Azért a cukorral óvatosan bánok és nem egyszerre esszük meg.:-))
Vanilin ennek örülök!
Timi köszi. Timike én ritkán használok tejszínt de akkor általában Hulalát veszek és az nagyon jó. Szombaton készítettem még van pár kocka belőle és még mindig olyan mint mikor elkészítettem.
Megjegyzés küldése