Hozzávalók:
25 dkg túró
2,5 dkg porcukor
2,5 dkg vaj/margarin
1/2 citrom reszelt héja
étcsokoládé
*
Elkészítése: A túrót összetörtem villával és egy tiszta konyharuhába tettem amit a négy sarkánál összefogtam és kinyomtam a túró nedvességét. Margarint a porcukorral és a reszelt citromhéjjal kikevertem majd a túrót is hozzátettem és alaposan összekevertem. Ebből a mennyiségből 6 gombócot formáltam amit 15' hűtőbe tettem. Mikor kivettem a hűtőből hosszúkás rudat formáltam a gombócokból és ismét hűtőbe raktam most 1/2 órára. Ezután gőz fölött megolvasztottam a csokoládét 2 evőkanál olajjal és a rudakat bevontam vele. Mivel csupán 5 dkg csokoládém volt ezért 3 rudat tudtam teljesen bevonni a másik 3 csak egy csoki csíkot kapott:-)) Nagyon finom !
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése