25 dkg bolti leveles tészta
1 cs medvehagyma
10 dkg sajt
1 db tojás
só, bors
2 evőkanál ketchup
*
Elkészítése: A medvehagymát leöblítettem és apróra vágtam Összekevertem a reszelt sajt háromnegyedével a tojással és a ketchuppal. Ízesítettem sóval és borssal. Leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam és a töltelékkel megkentem és szorosan feltekertem . A rúdból 2-3 cm-es szeleteket vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem majd a tetejét megszórtam a maradék sajttal és előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom !
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Nagyon helyes csigák lettek, és biztosan nagyon finomak. A medvehagymát sokan szeretik, ki is kell használni az időt, ameddig itt a szezonja. Én sajnos nem szeretem, nekem túl fokhagyma íze van :-)
Én bevallom, még nem ettem medvehagymát, mert nálunk nem nagyon van. Tavaly ültettünk medvehagymát, de nem lett belőle semmi. Leveles tésztából sem készítettem még. Ennek ellenére biztos finom! Nagyon szép lett!
A medvehagymás csiga nagyon finom! Kaphatok belőle?
Megjegyzés küldése