Hozzávalók:
meggybefőtt
1/2 cs vaníliapuding
1 evőkanál cukor
3 evőkanál darált dió
3 dl tej
8-10 db babapiskóta
pár csepp rumaroma
1 dl tejszín
*
Elkészítése: Meggyet lecsöpögtettem , levét kis pohárba tettem amihez rumaromát öntöttem. Poharak aljába feltördeltem a piskótát amit ezzel a rumos meggylével meglocsoltam. Pudingot a szokásos módon 1 evőkanál cukorral elkészítettem hagytam kihűlni majd a darált diót belekevertem. A piskótára pakoltam pár szem meggyet amire kanalaztam a krémből . Tetejére felvert tejszínt tettem még egy szem meggyet, csokireszelékkel beszórtam és ment a hűtőbe!Nagyon finom volt!
3 megjegyzés:
El is hiszem, hogy ez nagyon finom volt :-)
Szeretem az ilyen egyszerű finomságokat!
De neked mindig vannak jó ötleteid, most néztem vissza az áprilisi finomságaidat.
A tojás nélküli kalácsot elmentem magamnak tojásszűke idejére, mert most ugyan már tojnak a tyúkjaim, de egész télen vennem kellett a tojást.
Nagyon praktikusak ezek a poharas desszertek, mert mindig az kerül bele - nálunk -, ami éppen van otthon! Imádom a diót, meggyet együtt... Meg mindent!:))) Köszi, hogy emlékeztettél rá, már rég volt "poharas" édesség!
Megjegyzés küldése