Hozzávalók:
tészta:
25 dkg liszt
1 mk só
5 dkg margarin
1,2 dl tej
3,5 dkg porcukor
1,5 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
töltelék:
10 dkg túró
1 ek cukor
reszelt citrom héja
1 tk vaníliacukor
2,5 dkg mazsola
1 tojássárgájának fele a többi kenéshez
*
Elkészítése: Lisztbe tettem a sót és a margarint elmorzsoltam benne. Meglangyosítottam a tejet belemorzsoltam az élesztőt cukrot hozzátettem kevés lisztet és hagytam kicsit kelni majd a tojássárgáját is elkevertem benne. Ezután a liszthez öntöttem és bedagasztottam. 30' pihentettem a tésztát letakarva, majd szétszedtem kis gombócokra megformáztam és még 15' kelesztettem. Közben kikevertem a tölteléket. A gombócokat kicsit lelapítottam közepét benyomtam és ebbe tettem 1 ek tölteléket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol még 15' pihentettem ,ezalatt bekapcsoltam a sütőt előmelegítettem. A tésztát felvert tojással megkentem és 180 fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szórtam meg vaníliás porcukorral. Nagyon finom!( Természetesen ez is csupán fél adagból készült amiből 11 db lett!)
4 megjegyzés:
Bitang jól néz ki! Kipróbálós! :)
Nagyon jól néz ki! Kár, hogy nem bírom az élesztős tésztákat! Talán szódabikarbónával is működik? Egyszer kipróbálom.
Nagyon guszták, én szeretem a kelt tésztákat, úgyhogy nekem jöhetne :-)
Csigabige örülök hogy tetszik, amilyen jól néz ki olyan finom is!
Tiffanylda örülök hogy tetszik. Szerintem próbáld ki szódabikarbónával. Anyunak van egy olyan receptje amit természetesen én is használok ez a túrós és almás sütemény tésztája abba szódabikarbóna és pici ecet is van és nagyon finom egyáltalán nem érzed benne az ecetet!
Katalin köszi! Legközelebb küldök:-))
Megjegyzés küldése