Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz
1 nagy pohár/375 g./ tejföl
1,5 evőkanál kakaópor
5 evőkanál cukor
1csomag vaníliás cukor
1 tk citromlé és citrom reszelt héja
Elkészítése: A tejfölt két tálkába osztottam az egyikbe tettem 2,5 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját jól kikevertem. A másik tálkába tettem a kakaóport és 2,5 evőkanál cukrot ezt is jól összekevertem . Műanyag tároló doboz aljára tettem alufóliát és kiraktam egy sor háztartási keksszel, majd a citromos krémmel jól bekentem. Erre tettem még egy sor kekszet és rá a kakaós krémet. Addig rétegeztem még el nem fogyott az alapanyag. Tetejére kakaós krémet kentem amire egy evőkanálnyi citromos krémet végig csurgattam. Fogvájó segítségével márványossá tettem. Ezután hűtőbe tettem annál jobb minél tovább áll a hűtőben. Nálunk másnap szeletelésre került. Nagyon finom jól megpuhul a keksz!
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
De jó recept! Főleg ha majd jön a nagy meleg, milyen jó lesz sütés nélküli édességet készíteni :-)
Ó, és ha annak a kekszen van ideje átitatódni azzal a krémmel♥/mert mondjuk addig nem kerül a bendőbe;-)/
Megjegyzés küldése