Hozzávalók:
500 g natúr joghurt
1 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál só
1 mk. oregano
1 mk. bazsalikom
1/2 mk őrölt bors
1/2 mk őrölt bors
🌸
Elkészítése: Lereszeltem a fokhagymát és összekevertem a tejszínnel majd beleöntöttem a natúr joghurtba. Ízesítettem a fűszerekkel és jól összekevertem Nagyobb gézlapot beletettem egy szűrőkanálba amit egy mélyebb tálra tettem és beleöntöttem a keveréket. Gézlapot összekötöttem majd átdugtam rajta egy fakanalat és letakartam fóliával majd hűtőbe tettem. Figyeltem mikor a savó lecsöpögött kiöntöttem a tálból./ Nem szabad hogy a savóba érjen a szűrőkanál alja!/ Másnap vettem ki a hűtőből és borítottam ki a gézből . Nagyon finom kenhető sajt ! ( Most szárított fűszereket használtam!)
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Én is szoktam hasonlót készíteni, csak tejszínt nem tettem bele. Gondolom egy kicsit zsírosabb lesz tőle. Következőkor majd én is kipróbálom. :)
Ejha, ejha! Most idő hiányában csak átfutottam a receptet, de ezek a fűszerek és a sajt állaga azonnal benne maradt az emlékezetemben. Évikém, gratulálok, és nagyon köszönöm a receptet!Puszi
Megjegyzés küldése