Hozzávalók:
tésztához :
málnalekvár
mousse-hoz :
6 dkg natúr joghurt
5 dkg porcukor
8 dkg málna
1 teáskanál zselatin
2 evőkanál hideg víz
2 dl habtejszín
csokoládélapokhoz:
5 dkg étcsokoládé
1,5 evőkanál olaj
díszítéshez:
3 dkg étcsokoládé késsel forgácsolva
10 dkg friss málna
*
Elkészítése:Előző nap elkészítettem a csokoládélapokat. Gőz fölött megolvasztottam a csokoládét kevés olajjal közben tálcára sütőpapírt raktam erre öntöttem rá és vékonyra elkentem. Hűtőbe tettem.(Csoki dermedése után fellehet szeletelni darabokra, de jó ha felhasználásig a hűtőben tartjuk !)
Az elkészült piskótát/18 cm.átm./ mikor teljesen kihűlt ketté vágtam és málnalekvárral megkentem. Tortaformába tiszta sütőpapírt raktam és a megkent piskótát beletettem. A málnamousse-hoz / amit most készítettem először/ a joghurtot a porcukrot és a málnát simára pürésítettem botmixer segítségével / szerintem akármilyen habverővel elvégezhető/ zselatint a hideg vízbe szórtam majd megmelegítettem. Tejszínt habbá vertem és a joghurtos részhez forgattam a zselatinnal együtt. A torta összeállításánál a tortára öntöttem kevés mousse-t amire néhány darab csokoládélapot tettem erre ismét mousset majd csokilap és a tetejét bevontam ismét a mousse-szal Hűtőbe pakoltam dermedni, ezután díszítettem málnával és csokoládé forgáccsal.
7 megjegyzés:
Isten éltesse az ünnepelte, gyönyörű tortát kapott! :-)
Jaj, de gyönyörű!!!!!!!!!!!!!
Nagyon jól néz ki, Éva! Biztos isteni is. Ami málnás, az csak jó lehet! :) Isten éltesse a nagylányodat! :)
Boldog szülinapot a lánykádnak ! :) Gyönyörű a torta ! :)
Csodaszép torta, Isten éltesse az ünnepeltet :-)
Isten éltesse az ünnepeltet! Gyönyörű ez a torta!!!
Ezt a tortát egészen biztos elkészítem egyszer. Köszönöm!
Megjegyzés küldése