2015. június 14., vasárnap

Meggyes jégkrém házilag

Ha ilyen meleg van és hűsítőre vágyom akkor nincs lehetetlen  igaz  máskor sem:-)) ! Csupán kis mennyiségben de  lett jégkrém , bár nem készültem fel rá így ami megtalálható volt abból  lett csinálva!
                                                                                
Hozzávalók:
5-6 dkg meggy
2 evőkanál  kefir
1/2 dl tejszín
1 teáskanál méz
*
Elkészítése: Meggyet kimagoztam majd pürésítettem botmixer segítségével. Tejszínt felvertem hozzákevertem  a kefirt( eddig joghurttal készítettem de most nem volt itthon) és a mézet. A formákba öntöttem először a meggyből majd a kefires tejszínből tetejére még kevés meggyet csurgattam. Pálcikával lezártam és mélyhűtőbe pakoltam.

1 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jó ötlet, küldhetnél egyet nekem is... :-)