Hozzávalók:
tészta :
20 dkg liszt
12 dkg margarin
1 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
késhegynyi szódabikarbóna
töltelék:
2 db tojás
45 dkg túró
10 dkg porcukor
2 evőkanál búzadara
1 cs. vaníliacukor
citrom reszelt héja
sárgabaracklekvár
*
Elkészítése:Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam majd kinyújtottam. Az őzgerincformát alaposan kikentem margarinnal majd beszórtam liszttel és beletettem a kinyújtott tésztát úgy hogy egyik oldala lelógjon a formán mivel ezzel borítom majd be a tölteléket. A töltelékhez a túrót áttörtem villával majd a cukrokat , aromát búzadarát tettem hozzá és a tojássárgáját összekevertem majd belekevertem a felvert tojásfehérjét is.A tölteléket belekanalaztam a formának a feléig majd középen hosszában egy csíkban lekvárt kanalaztam erre pakoltam a többi tölteléket. A barna tésztával beborítottam villával megszurkáltam és előmelegített sütőben 180 fokon 40' sütöttem.Mikor kivettem a sütőből hagytam kihűlni majd óvatosan kiborítottam tálcára és gőz fölött megolvasztott csokoládéval vontam be. Mikor megdermedt a csoki akkor szeleteltem belőle , nagyon finom a lekvár bele jó ötletnek bizonyult!
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Nagyon finom ehet! És tudtuk, a pöttyös az igazi :-)
Milyen guszta!!! Nagyon tetszik az ötlet! :o)
Ezt ismerem, Anyukám is gyakran csinálta anno. Nagyon szeretem! Lekvárral nem próbáltuk, de biztos fini lehet benne!
Épp ma meditáltam, hogy mi kéne csinálnom egy fél kilós túróval... lehet ezt kisebb adagból is csinálni - egyszerűnek, jónak tűnik, ki fogom próbálni !
Ebből az adagbol egy őzgerincre valo jön ki vagy kettő? Előre is köszi
Zsanett Johanna üdvözöllek! Egy forma lett csupán a kép kedvéért kettévágtam !
Megjegyzés küldése