Hozzávaló:
tészta:
50 dkg liszt
2 tojássárgája
2 dkg élesztő
5 dkg olvasztott margarin
3 evőkanál cukor
citrom reszelt héja
1 mokkáskanál só
2,5 dl tej
töltelék:
15 dkg darált mák
2 evőkanál cukor
1 dl tej
reszelt citromhéj
mazsola
1,5 evőkanál búzadara
*
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt pici cukrot és lisztet tettem hozzá hagytam felfutni. A kimért liszthez öntöttem a megkelt élesztőt a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam a tésztát átgyúrtam és kerek formára kinyújtottam majd 12 cikkre vágtam( ez amit nekem gyakorolnom kell mert nem egyformára sikerül). Még dagadt a tészta elkészítettem a tölteléket: felforraltam a tejet a cukorral tűzhelyről levettem beleszórtam a mákot, darát, mazsolát, citromhéját és jól összekevertem hagytam teljesen kihűlni. Ebből a töltelékből raktam a tészta cikkek vastagabb végére és feltekertem./Nagyon tetszik az a tekerés amit láttam az említett blogon nézzétek meg érdemes , talán nektek jobban sikerül mint nekem:-)) / Zsírral kikent tepsibe raktam a tésztát ahol még 20' pihentettem majd felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. A sütemény nagyon finom lett , igaz kinézetre nem olyan mint Rozinál !
2 megjegyzés:
Egyből Mama, meg az ő kelt kiflijei jutottak eszembe. :)
Jó emlékek, bár hiányzik.
Ő is hasonlóan készítette, csak kissé filigránabb kifliket formázott, amik így elég ropogós aljúra sültek... Hm. Egyszer sütök már.
Bridge örülök hogy emlékeket idézett benned ez a kifli. Ezek kicsit kövérebb formában készültek:-)
Megjegyzés küldése