Hozzávalók:
tészta:
20 dkg finomliszt
7,5 dkg vaj
2,5 dkg cukor/nyírfacukor
1/2 dkg friss élesztő
késhegynyi sütőpor
1 felvert tojás fele
1,5 evőkanál tejföl
csipetnyi só
töltésnek:
1 csomag gesztenyepüré
kenésre: 1 db tojás
*
Elkészítése: Tésztához felsorolt hozzávalókat összegyúrtam és 1/2 órát pihentettem. Rudat sodortam belőle majd 10 részre vágtam és a darabokból egyenként golyókat gömbölyítettem. Közben a gesztenyét is szobahőmérsékleten kiengedtem majd ezt is 10 részre vágtam. A tészta darabokat egyenként kinyújtottam ellapítottam ellipszis formára, tenyérnyi méretre majd a szélesebb felére tettem egy gesztenye darabot és felsodortam végei vékonyabbak és kicsit meghajlítottam. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és mikor elkészültem az egésszel lekentem tojás sárgájával 30' pihentettem. Ezután felvert tojásfehérjével kentem le és ismét 30' pihent majd megszurkáltam egy hústűvel és 180 fokon addig sütöttem még szép piros lett! Ez nálam 20' volt! Nagyon finom , örülök hogy ezt a süteményt választottam!
Megkínálhatlak?
1 megjegyzés:
De szép márványos a tetejük! A gesztenyés tölteléket mi is nagyon szeretjük, úgyhogy ez biztos ízlett volna :-)
Megjegyzés küldése