Ismét egy recept az újra felfedezett régi szakácskönyvemből!
🍎
Hozzávalók:
- 1 púpos evőkanál búzadara
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor/ helyette 2 evőkanál nyírfacukrot használtam
- 5 dkg mazsola
- 1-2 db alma vagy körte
- 2-3 dkg vaj/margarin edény kenésére
Elkészítése: Simára kevertem a búzadarát a tejjel , tejföllel , a kétféle cukorral és a tojássárgájával. Hozzákevertem óvatosan a felvert tojásfehérjét majd belekevertem a mazsolát és megtisztított apró kockákra darabolt almát. Tűzálló tálat margarinnal kikentem és beleöntöttem a masszát. Előmelegített sütőben 220 fokon 35' sütöttem. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
És mennyi tojást használtál hozzá?
A búzadara mihez kell? A kikent tálat beszórni vele?
Timi bocsi véletlenül kimaradt, jó hogy szóltál 3 db tojás kell. A búzadarát is a masszába kell keverni, tálat csupán kikenni!
Nagyon guszta, olyan jó krémesnek látszik! Biztos finom!
Nagyon bírom ezeket a régimódi, gyors, egyszerű édességeket, vittem is a receptet köszönettel :-)
Vasárnap el is készítettem és még aznap elfogyott :o))) Valóban finom!!! Köszönöm!!!
Maria nagyon finom !
Anikó szeretem én is mert könnyen elkészíthető és finom! Egészségetekre!
Timi nagyon örülök hogy elkészítetted és még ízlett is váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése